Bilecik merkeze bağlı Deresakarı köyünde 2015’in ilk yerli erkenci özelliğiyle meşhur kirazı pazar tezgahlarında yerini aldı.
Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında olan ve sofraların baş tacı meyvelerden biri olan kiraz bugün itibari ile sebze ve meyve pazarında Bilecik’ de satışa sunuldu. Deresakarı köyünde hasadı yapılarak birkaç gün önce toplanmaya başlayan sezonun ilk yerli mahsulleri arasında yer alan kiraz, halk pazarına kilosu 10 liradan satılmaya başlandı. Satışa sunulan turfanda kirazın fiyatının yüksek olmasına rağmen, özellikle çocuklar ile hamile bayanların tercih ettikleri gözlendi.
Yılın ilk kirazını satışa sunan Dersakarı köyünden üretici Mustafa Çiloğlu, havaların ısınması ile fiyatların düşeceğini belirtti. Çiloğlu, "Kirazımız halkımızla buluştu. Fiyatlar şu anda vatandaşa yüksek geliyor, ancak birkaç hafta içinde bu fiyatlar daha da aşağı çekilecektir. Geçen sene ilk yerli kirazı 15 liradan satışa sunmuştuk, bu sene ise 10 liradan satışa sunduk. Deresakarı köyünün kiraz üretiminde önemli bir yere sahip. Erkenci cinsi olan kiraz erken çıkmakta ve küçük boylarda olmaktadır. Bilecik’de ilk yerli erkenci kirazın Deresakarı köyümüzden çıkmaktadır" dedi.
Alıcı Kamil Çolak ise, kiraz yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olduğunu ifade ederek, "İlk çıkan kirazdan yarım kilo torunlarıma alıyorum. İnşallah bu sene bereketli, bol kiraz mevsimi olur. Fiyatların iyice düşmesini bekliyoruz” dedi.