Deniz Kılınç / İstanbul, 16 Temmuz () – ABD Ticaret Bakanı Steven Mnuchin, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin “yasal olmayan eylemlerde kullanımına” ilişkin endişelerini dile getirdi ve Facebook’un kripto para birimi Libra’ya dikkat çekerek, bütün projelerin “geleneksel finansal kurumlarla” aynı kurallara uyması gerektiğini söyledi.
Mnuchin, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada ABD yönetiminin finansal sistemi geliştiren ve hizmetlere erişimi artıran “güvenilir yeniliği” desteklediğini fakat dijital varlık hizmeti sağlayıcılarının “gölgelerde çalışmasına” izin vermeyeceğini söyledi.
Mnuchin ayrıca yönetimin “dünyanın rezerv dövizi olarak doların rolünü oldukça ciddiye aldığına” dikkat çekerek kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasal olmayan eylemlere yönelik harekete geçileceğini söyledi. Kripto para birimlerinin siber suçlar, vergi kaçırma, insan kaçakçılığı ve şantaj gibi eylemlerde kullanılması sebebiyle Mnuchin, gelişmekte olan kripto para birimleri sektörünün “ulusal bir güvenlik meselesi olduğunun” altını çizdi.