Osmangazi Belediyesi’nin ‘İstihdam Merkezi’ projesi, iş arayanlara iş, eleman arayanlara da eleman buluyor.
Osmangazi Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen ‘İstihdam Merkezi’ projesi, ilçede yaşayan vatandaşların iş ve eleman taleplerini internet üzerinden karşılamak maksadıyla geliştirildi. Belediye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların iş ve eleman başvurularını internet üzerinden yaparak, yine belediye bünyesinde faaliyet gösteren İş-Kur masasına direkt başvurmalarına imkan sağlayan bilgisayar yazılım programı sayesinde, işsiz olup iş arayan vatandaşlar işe, eleman ihtiyacı olan işyeri sahipleri de sistem üzerinden istedikleri elemana kavuşuyor.
Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hızla gelişen ülkemizde vatandaşların istihdamı son derece önemli. İş arayan vatandaşlarımızla eleman ihtiyacı olan işverenleri buluşturalım istedik. Bu maksatla daha önce belediyemiz bünyesinde İş-Kur masas kurmuştuk. Gelişen teknolojiyi de kullanarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla, işçi ve işvereni dijital ortamda buluşturacak bir çalışma gerçekleştirdik. Buna göre, iş arayan kişilerin otomatik CV oluşturarak, eleman arayan firmalar da firma bilgilerini ve eleman taleplerini girerek, geliştirmiş olduğumuz web arayüzü sayesinde iş görüşmesi bilgilerini mail yoluyla alabilirler. Başvurular ile ilgili hareketleri de, yine kurmuş olduğumuz bu sistemde oluşturdukları hesaplar üzerinden takip edebilirler” dedi.
İş ve eleman ihtiyacı için sistemi kullanmak isteyen vatandaşların, www.osmangazi.bel.tr sitesindeki “işbaşvuru” menüsünden ya da, http://insankaynak.osmangazi.bel.tr adresinden ulaşabileceklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sistem, YBS programları ile entegre çalışan, ‘Osmangazi İş-Kur Masası’ üzerinden iş-aday eşleştirmesinin yapılabilmesine de olanak sağlamaktadır. İş-Kur İl Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde daha önce kurmuş olduğumuz İş-Kur masasında, bugüne kadar 8 bin 447 erkek, 8 bin 835 kadın özgeçmiş oluşturarak müracaatta bulundu. Bunlardan 619’u işe yerleştirildi. Ayrıca, iş arayan vatandaşlarımızın yanı sıra, 1.772 firma sistem üzerinden personel talebinde bulundu. Nisan ayından bu yana aktif olan istihdam merkezi üzerinden de 222 yeni iş başvurusu alındı. Geliştirdiğimiz ve uygulamaya koyduğumuz bu projemiz sayesinde, gelişen teknolojinin imkanlarından da yararlanan vatandaşlarımız, artık kapı kapı dolaşarak iş aramak, iş başvurusu için işyerlerine kadar gitmek zorunda kalmıyor” diye konuştu.
Sistem sayesinde, Osmangazi Belediyesi internet sitesine özgeçmiş bırakan adaylar ile personel arayan firmaların karşılaştırılarak, uygun bir iş bulunduğunda merkezden kendilerine haber verildiğini söyleyen Başkan Dündar, “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik meselesinin çözümü konusunda, bizlerde çalışıyoruz. Şunu belirtmeliyim ki, en önemli sıkıntı vasıfsız iş gücü. 5 yıl 2 ay sonunda yapmış olduğumuz değerlendirmede görüyoruz ki, iş var, ancak bu işlere uygun vasıflı eleman yok” diye konuştu.
Osmangazi İş-Kur hizmet noktası sayesinde vatandaşların işe girdiğini belirten Dündar, hizmet noktalarının artmasıyla beraber istihdamın da artacağını belirtti.