Öz Gıda İş Sendikası üç ay süren örgütlenme çalışmaları sonunda yaklaşık 2.500 çalışanı olan sektörün önemli kuruluşlarından Doğuş Çay'da yetkili sendika olduğunu açıkladı. Öz Gıda İş Sendikası üç ay süren örgütlenme çalışmaları sonucunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yaptığı yetki tespiti başvurusu bakanlığın 18.05.2021 tarihli yetki tespiti yazısıyla oynaylandı, böylece Doğuş Çay'da toplu iş sözleşmesi yetkisi Öz Gıda İş Sendikası'na geçmiş oldu. 

Konu ile ilgili Öz gıda İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada " İşkolunun değişmez lideri sendikamız Öz Gıda İş, işkolundaki sendikal örgütlenmelerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

İlklerin sendikası Öz Gıda İş olarak, sektörün önemli şirketlerinden biri olan ve ülkemizde yaklaşık 2500 çalışanı ile faaliyetini sürdüren DOĞUŞ ÇAY’da başlatmış olduğumuz örgütlenme çalışmalarını başarıyla sonuçlandırdık.

3 ay süren zorlu bir örgütlenme süreci boyunca tüm engelleri başarıyla aşarak mutlu sona ulaştık. Nitekim bu süreçte, siz değerli emekçilerimizin büyük desteğini de her zaman yanımızda hissettik. Birlikte etkili bir mücadele ortaya koyduğumuz bu dönemde ve bundan sonraki süreçlerde de birlikte yol yürüme arzusunu taşıdığımızı bilmenizi isteriz. Birlikten kuvvet doğar ilkesinin somut göstergesi, sendikal mücadele ve o mücadelenin ortaya çıkardığı neticelerdir.

Öz Gıda İş Sendikası olarak Türkiye’de Gıda Sektörünün önemli işletmelerinde örgütlenmenin, tek yürek olmanın gururunu yaşıyoruz. Gıda Sektörü çalışanları sendikamızda birleşiyor, örgütlenme çalışmalarımız çok başarılı bir şekilde sonuç alarak ilerliyor. Biz birlikte güçlüyüz anlayışıyla tüm emekçilerin sesi olmak ve iş hayatında karşılaştıkları sorunların çözümü için birlikte mücadele etmekte kararlıyız. Ülkemizin içerisinden geçtiği, her alanda birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan böylesine zorlu bir dönemde, yeni yol arkadaşlarımızın gücümüze güç katması, hizmet kolumuzdaki hak ve adalet mücadelemize büyük katkı sağlayacaktır.

Öz Gıda İş Sendikası, başta üyelerimiz olmak üzere gıda sektöründe çalışan tüm çalışanların ekonomik, sosyal ve idari bakımdan daha iyi şartlara ve daha huzurlu çalışma ortamlarına kavuşmaları için mücadele etmektedir. Diğer yandan, demokratik olgunluğun gereği olarak, çalışanların yönetime ve karar alma süreçlerine katılımlarını da sendikal örgütlenme vasıtasıyla gerçekleştirmenin azmindedir.

Öz Gıda İş Sendikası, gücünü yalnız emekçilerin desteğinden alan ve bu gücü sadece onlar için kullanan gerçek bir sendikadır. Çalışanlarının hak ve menfaatleri söz konusu olduğunda, hiçbir güç unsurunu dikkate almadan cesaretle tavır ortaya koyan sendikamız, bu özelliğiyle herkes tarafından takdir edilen ve teveccüh gösterilen bir sendikadır.

Doğuş Çay çalışanları sizinle BİR kat daha güçlü olacağımıza bir kez daha inandığımızı belirtir; Öz Gıda İş ailesi içerisinde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz.

BAKANLIK DOĞUŞ ÇAY’DA YETKİLİ OLDUĞUMUZU TESCİLLEDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına toplu iş sözleşmesi yapmak adına gerçekleştirdiğimiz yetki tespiti başvurumuz, bakanlığın 18.05.2021 tarihli yetki tespiti yazısıyla olumlu sonuçlanmış ve tarafımıza yasanın aradığı gerekli çoğunluğun sağlandığı bildirilmiştir.

Sendikamız yetki tespitinin kesinleşmesinden sonra Doğuş Çay ile üyelerimizin hak, sorumluluk ve menfaatlerinin iyileştirilmesi amacıyla görüşmelere başlayacaktır. 
Sendikamız, örgütlenme konusundaki büyük başarıları ile en büyük sendika olmanın haklı gururunu bu örgütlenme zaferinde bir kere daha yaşamaktadır. 

Doğuş Çay bünyesinde çalışan tüm çalışanlarımıza Öz Gıda İş ailemize bir kez daha hoş geldiniz diyor, bu başarıda emeği geçen başta Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımıza, yardımcılarımıza, yönetim kurulumuza, işyeri temsilcilerimize, genel merkez teşkilatlanma dairemize ve emeği geçen bütün kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz" denildi