Öz Gıda İş Sendikası tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen temsilci ve delege meclis toplantısına Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü, Öz Gıda İş Sendikası Genel Merkez Avukatı Mecit Zeren, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Rize Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu, Başkan Yardımcılar Sultan Murat Karadağ ve Habib Çakır ile Rize, Artvin ve Trabzon’dan temsilci ve delegeler katıldı.

öz gıda iş rize toplantı sözleşme
“TEK GIDA İŞ’İN HEDEFİ İŞÇİNİN SÖZLEŞME YAPMASINI ENGELLEMEK”
Çaykur’da örgütlenme çalışması başlattıkları günden itibaren her zaman işçiye doğruyu söylediklerini ifade eden Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, şöyle konuştu: İşçi arkadaşlarımızın karşısında başımız dik olacak. Dün ne diyorsak bugün de aynısını söylemeye devam edeceğiz. Biz bunu yaparken karşı sendika sürekli yalan söylemeye devam etti. Bu yanlarla işçilerin zihinlerini karıştırmaya çalıştılar. Nihayetinde ezici bir şekilde Çaykur işçisi Tek Gıda İş’e hak ettiği cevabı verdi. Buradaki rekabetten dolayı Çaykur işçisinin eli güçlendi. Bu önemli bir kazanımdır. Tek Gıda İş Sendikası bağırıp çağırıyor. Çoğunluk tespitimize itiraz edecek, önceki yıllarda olduğu gibi biz yine mahkemeye gideceğiz. Mahkeme 3 yıl sürecek. 2­3 yıl da buradaki yetkimiz askıyaalınacak ve Çaykur işçisi sözleşme yapamayacak. Tek Gıda’nın hedefi buydu. Biz ne yaptık. Bunu engelledik. Bağırmak çağırmalarının yegane nedeni bu.”

öz gıda iş rizr sözleşme toplantı

“TEK GIDA İŞ İŞÇİYİ CEZALANDIRMAYA KALKTI”
Tek Gıda İş’in TBMM’ye utanmadan soru önergesi verdiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetin birinci vazifesi işçinin hak ve hukukunu korumaktır. Her hangi bir sendikaya yandaş veya taraf olmak değildir. Eğer işçi mağdur oluyorsa öncelikle kamu otoritesi bunu engellemekle yükümlüdür. İşçiye sözleşme yapabilme imkanını getirmesi lazım. Bir takım sendikalar işçiyi cezalandırmaya kalkıyorsa bununda önüne geçmesi lazım. Hala utanmadan Çaykur’da grev devam ediyor, mahkemesi sürüyor diye savunuyorlar. Dolayısıyla yetki Tek Gıda İş Sendikasındaymış diyorlar. Böyle bir komedi olabilir mi?.
Türkiye’de hukuktan bahsedecek en son sendika Tek Gıda İş’tir. Utanmaz işlerle dolu tarihleri. Önce Mustafa Türkel sendika parasını yemekten nasıl kurtuldu onu izah etsin. Mahkeme 7 yıl sürdü. Mahkemede dosyalar kayboldu. Zaman aşımı ile kurtuldu. Çaykur işçisini cezalandırmak istediler, Öz Gıda İş’e zarar vermek istediniz ama beceremediniz. Adam gibi sonucu kabullenin oturun. Biz milletin önünde hesap veremeyeceğimiz hiçbir işe girmedik. Meclise soru önergesi verdiler orada da aynısını söyleyeceğiz.”
“PROTOKOLLE TEK GIDA’NIN MAHKEMEYE GİDEREK İŞÇİYİ CEZALANDIRMA ARZUSUNUN ÖNÜNE GEÇTİK”

Tek Gıda iş sendikasının işçiyi cezalandırma arzusu ve sözleşmemiz bırakma arzusunun devam ettiğini vurgulayan Şahin, “Biz hukuksuz bir iş yapmadık. Biz bir protokol imzaladık. Kamudaki bütün işyerlerini ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri müzakereleri başladığında bizde masaya oturacağız o zaman sözleşmemizin ayrıntılarını aldıklarımızı işçi kazanımlarını sizlerle paylaşacağız. Bizim imzaladığımız protokolle onların mahkemeye giderek işçiyi cezalandırma Öz Gıda İş Sendikasını zarar verme arzusunun önüne geçtik. Türkiye’de hiçbir sendika sıfır zamma imza atmaz. Böyle bir lüksümüz yok. Kamu müzakereleri birlikte yapılacak. Kamu protokolü çerçevesinde verilen zamlar bütün kamu kurumlarına verilecek. Çaykur’daki yetkimiz devam ediyor. Bu saatten sonra bizim yetkimizi ve imzaladığımız protokolü sadece mahkeme kararı ile değiştirebilirler. Şimdi onlar gidecek mahkemeye. Bizim yetkimiz yok diyorlardı, yetkimiz yoktu da nasıl protokol imzaladık. Biz haklı olduğumuz yerde mücadele ettik ve soncunu aldık.”

TEK GIDA İŞ ÜYELERİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN YARARLANAMAYACAK
Geçen dönem imzaladıkları toplu iş sözleşmesinden bir defaya mahsus olmak üzere Tek Gıda iş Sendikası üyelerini de yararlandırdıklarını ifade eden Şahin, bu dönemde buna müsaade edilmeyeceğini vurguladı.