Rekabet Kurumu, yükselen patates fiyatları ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Rekabet Kurumu (RK), yükselen patates fiyatları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Rekabet Kurumu’nun, Resimi sitesinden yaptığı açıklamada, konunun Rekabet Kurumu’nun da gündeminde olup, gerekliliği durumunda önaraştırma ve soruşturma süreçleriyle konu daha detaylı olarak incelenerek, kanunun ilgili maddelerinin işletilmesi söz konusu olabileceği belirtildi. Kurumun yaptığı açıklama şöyle:
"Son dönemde yazılı ve görsel basın yayın organlarında yayınlanan haber ve yorumlarda, ülkemizdeki patates fiyatlarının önemli bir artış eğiliminde olduğu ve bunun altında yatan nedenin rekabete aykırı uygulama ve davranışlar olabileceği ileri sürülmüştür. Bunun üzerine T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklamada bakanlığın bu konuya ilişkin olarak bir çalışma yürüttüğüne ilişkin bilgi verilmiş ve bu artışın gerekçelerinin araştırıldığı vurgulanmıştır.
Bilindiği gibi 4054 sayılı Kanun Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mal ve hizmet piyasalarında faaliyet gösteren ya da bu piyasaları etkileyen her türlü teşebbüsün aralarında yaptığı rekabeti engelleyici, bozucu ve kısıtlayıcı anlaşma, uygulama ve kararlar ile piyasaya hâkim olan teşebbüslerin bu hâkimiyetlerini kötüye kullanmalarını yasaklamıştır. Bu kapsamda bahsi geçen konu Rekabet Kurumu’nun da gündeminde olup, gerekliliği durumunda, 4054 sayılı Kanun’da yer alan önaraştırma ve soruşturma süreçleriyle konu daha detaylı olarak incelenerek, Kanun’un ilgili maddelerinin işletilmesi söz konusu olabilecektir".