Rize Su Yap-İş (Rize Andon İçme Suyu  Arıtma Tesisi) Birlik Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın makamında anlaşmayla sonuçlandı.

İki yıl süreli imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin ücretlerinde %20 ile %35 oranında artışlar sağlandı. Sosyal haklarda ise %20 ile %50 artış oldu.

Yapılan artışlarla en düşük maaş alan işçinin ücreti 2150 TL den, 2550TL’ye yükseltildi. Fakülte mezunu İşçilerin  aylık ücretleri ise 3200TL’ye yükseltilmiş oldu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İmza törenin de yapmış olduğu açıklamada; “İşçilerimizin ücretlerinde memnun eden oranlarda artış sağladık. Umarım işçilerimizdeki bu memnuniyet hizmet olarak halkımıza yansır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca; “Ribelsan limited şirketi ve Rize Su Yap-İş Birlik Başkanlığı toplu iş sözleşmelerinde çok güzel oranlara imza attık. İşçilerimizi çok memnun eden zam oranları için Sayın Başkanımız Prof. Dr. Reşast Kasap’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sözleşme sürecindeki destek ve uyumlu çalışmalarından ötürü Birlik Müdürümüz Ümit Hüseyin Sarı beyefendiye de teşekkür ediyorum” dedi.