Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı Recep Ali Avcı yaptığı açıklamada Rize’de S plakaların ihtiyaç haline geldiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı. İnsanların en değerli varlıkları çocuklarını teslim ettiği şoförlerimizin bu işe daha özverili ve kurumsal bir şekilde hizmet edebilmesi adına düzenlemenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Ülkemizde birçok ilde S plaka uygulamasının olduğuna dikkat çekerek; Rize’de S plaka ile öğrenci ve servis taşımacılığının yapılması gerektiğini ve bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Recep Ali Avcı siyasilerimizle, milletvekillerimizle ve Belediyemizle yaptığımız görüşmeler neticesinde S plakaların bir ihtiyaç haline geldiği, yıllardır dillendirilen ve bir türlü hayata geçirilemeyen bu uygulamanın bir an önce hayata geçirilmesi ve bu işi yapanların bir kimliğinin oluşması gerektiğinin konusunda aynı fikirde olduklarını ifade etti. Okullarda taşıma hizmeti veren minibüsçü arkadaşlarımızın bundan sonra S plakalarla hizmet verecek olması daha güvenli daha kaliteli bir taşımacılığın yapılacağının garantisidir.

Öğrenci servis taşımacılığında bundan sonra fiyatların kilometre bazında ele alınacağını servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın bu işin yanında ek bir işe ihtiyaç duymadan sadece servis taşımacılığı yapacağını belirtti. Servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın akaryakıt, yedek parça, sigorta primleri, trafik, kasko ve araçlara gelen zamlar karşısında ezildiğini belirten Avcı yeni düzenlemeyle birlikte hiçbir şoför arkadaşımızın mağdur olmayacağı şekilde düzenlemelerin ve fiyatların belirleneceğini belirtti.

Yapılacak olan bu düzenlemeyle birlikte taşımacılık sektörüne bir disiplin geleceğini servis taşımacılığı yapanın sadece servis taşıması yapacağını turizm taşıması yapanın sadece turizm taşıması yapacağını ve bu şekilde taşımacılık sektörünün daha karlı, daha disiplinli bir şekle gireceğine belirtti.

İlk olarak Rize’de S plakaya ne kadar ihtiyaç var ve 10 yıllık süre içerisinde ne kadar daha S plakaya ihtiyaç duyulur bunların tespitini yapacağız. Sektör temsilcileri ve Belediye ile bir araya gelerek bu işin düzenlemesi için gereken adımları atacağız ve en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Hayata geçirilecek olan uygulamanın şu anki işleyen sisteme göre daha sağlıklı olacağını hem hizmet alanın hem hizmet verenin daha mutlu olacağını belirtti.