Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi (AR-GE) tarafından derlenen verilere göre, Rusya’nın yüzde 27 daraldığı üç aylık dönemde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4,1 arttı.
Türkiye’ye Ocak-Mart döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4,1 artarak 4 milyon 350 binden 4 milyon 530 bine yükselirken, üç aylık dönemde Almanya pazarı yüzde 17,6 artarak 548 bin ziyaretçiye ulaştı. Rusya’dan gelişler yüzde 27 azalarak 150 bin dolayına düştü.
Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi (AR-GE) tarafından derlenen verilere göre, bu dönemde Avrupa pazarları içinde Belçika, Fransa, Hollanda ve İtalya düşüş yaşayan pazarlar olarak öne çıktı. Avrupa’nın kuzey bölgelerinde yer alan İngiltere, Finlandiya, Danimarka, Norveç ve İsveç’te gelişme sağlandı. Üç aylık dönemde BDT pazarı yüzde 5 dolayında küçülürken, kaybın büyük oranda Rusya, Ukrayna ve Belarus’tan kaynaklandığı görüldü.
Verilere göre, ocak-mart döneminde İran pazarından gelişler yüzde 3 artarken, İsrail pazarındaki düşüş devam etti. Körfez ve Arap ülkelerinden gelişlerdeki yükseliş ise devam etti.