Saatlik işgücü maliyeti endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,8, saatlik kazanç endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,4, saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,3 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı birinci çeyrek (Ocak-Mart) ‘İşgücü Maliyeti Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı I. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,8 arttı. Endeks, sanayi sektöründe yüzde 3,9, inşaat sektöründe yüzde 1,9 ve hizmet sektöründe yüzde 5,6 arttı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 19,5 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2015 yılı I. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,4 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe yüzde 4,7 ve inşaat sektöründe yüzde 2 ve hizmet sektöründe yüzde 4,4 olarak gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 12,9 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,3 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe yüzde 2,6, inşaat sektöründe yüzde 1, hizmet sektöründe ise yüzde 7,6 olarak gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en yüksek artış yüzde 67,4 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.