Sabancı Holding, Kordsa’da şirket sermayesinin yüzde 10’a kadar hisseyi daha Borsa İstanbul toptan satış pazarında satacak.
Sabancı Holding, Kordsa’da sahip olduğu ve şirket sermayesinin yüzde 10’una denk gelen 19.45 milyon lira nominal değerli hisselerin daha Borsa İstanbul Toptan Satış Pazarında satılmasına karar verdiğini duyurdu. Şirket, bu satışın tamamlanmasından sonra 180 gün süre ile portföyünde yer alan Kordsa paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak bir işlemde bulunmayacağını bildirdi. Sabancı’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 15 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı toplantıda; Şirketimizin, KordSA Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinde sahip olduğu hisse senetlerinden şirket sermayesinin %10’una kadar olan kısmının (19.452.907.-TL nominal değerli) Borsa İstanbul Toptan Satış Pazarında satılmasına, bu satışın tamamlanmasından sonra 180 süre ile portföyümüzde yer alan KordSA Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının; dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmemesine, bu doğrultuda bir karar alınmamasına, bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair açıklama yapılmamasına karar verilmiştir".