Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre aynı kaldı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 3,8 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2015 ‘Sanayi Üretim Endeksi ‘ni açıkladı. Buna göre; sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 4,5 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi aynı kaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,1 arttı.
Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,0 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,1 arttı.
Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 1,9 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.
İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 18,3 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 11,7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatı ve yüzde 6,4 ile tütün ürünleri imalatı takip etti.
İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 20,8 ile makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımında gerçekleşti. Bu düşüşü, yüzde 9,6 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 6,6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.