Gaziantep Vergi Rekortmenleri Listesi’ne giren Konukoğlu Ailesi fertleri ve SANKO şirketlerine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek adına Teşekkür Belgesi verildi.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Tekin ve Şehitkamil Vergi Dairesi Müdürü Nurettin Çiftçioğlu, SANKO Holding merkez binasında, Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu ile SANKO Holding Mali Koordinatörleri Tekin Alpay, İhsan Akyol ve Hasan Aktaş da katıldı.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Tekin, 2014 yılı Gelir Vergisi Rekortmenleri listesinde ilk 7 sırayı alan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih, Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu, Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Listesi’ne ikinci sıradan giren Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. ile yedinci sıradan giren SANKO Pazarlama, İthalat, İhracat A.Ş. adına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasını taşıyan Teşekkür Belgelerini takdim etti.
Bakan Şimşek’in, “2014 yılında ilinizde en yüksek vergi beyanında bulunan ilk 10 mükellef arasına girmeniz dolayısıyla kutlar, ülkemize yaptığınız değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” yazılı Teşekkür Belgesi’ni alan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Vergi ödemek kutsal bir görevdir. Konukoğlu Ailesi ve SANKO şirketleri olarak önceki yıllarda olduğu gibi vergi rekortmenleri listesinde üst sıralarda yer aldığımız için mutluyuz” dedi.
VERGİDE SANKO FARKI
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi ödeyenler listesine, SANKO ve Konukoğlu Ailesi damgasını vurmuştu. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Gelir Vergisi Rekortmeni olmuştu.
Gaziantep’te listenin ilk 7 sırasını Konukoğlu Ailesi fertleri Abdulkadir, Zeki, Adil, Fatih, Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu, Türkiye Gelir Vergisi Rekortmenleri listesinde de ilk 100’e girme başarısını göstermişti.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu da Gaziantep Vergi Rekortmenleri Listesi’nde 14. sıradan girmişti.
Kurumlar Vergisi Rekortmenleri listesinde ise SANKO Holding’in 10 şirketi yer almıştı. Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 2., Sanko Pazarlama, İthalat, İhracat A.Ş. 7., Temko İthalat, İhracat ve Pazarlama 12., Gaziantep Ytong 13., Sanko Makina Pazarlama 19., Sanko İş ve Tarım Makinaları 58., Gazires Elektrik Üretim 79., Sanko Dış Ticaret 80., ASCE İnşaat 96. ve Avnet Technology 97. sırayı almıştı.