İstanbul, 20 Mayıs () – Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2019 döneminde kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatının ton başına 2 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyurdu.
TMO, 26 yıl aradan sonra Türkiye’de ilk kez yapılacak olan kabuklu kırmızı mercimek alımlarıyla ilgili 2019’da izlenecek politikaları duyurdu. Yapılan açıklamada kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatının, Bakanlığın sağlayacağı ton başına 800 lira prim ve diğer desteklerle birlikte ton başına 3 bin 300 liraya kadar yükselebileceği belirtildi. TMO’dan yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:
"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak.
"Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.
"TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla hububat alımlarında uyguladığı randevulu alım sistemine kabuklu kırmızı mercimek alımlarında da devam edecek.
"Randevular İnternet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi yine internet sitesi üzerinden şube müdürlüklerimiz ile ajans amirliklerimizden de alınabilecek.
"Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacak."