Üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve ekosistem oluşturmaya yönelik hizmet veren Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO), TÜBİTAK 1512 BİGG projesi çerçevesinde girişimcilere desteğini sürdürüyor.
TÜBİTAK’ın partner olarak belirlediği 17 kuruluştan biri olan UÜ TTO, kuluçka kuruluşu ULUKOZA aracılığıyla, iş fikirlerinin projeye dönüşmesi sürecini kolaylaştıracak eğitimlerden birini daha gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda, mentörlerin müteşebbislere nasıl destek vermeleri gerektiği aktarılırken, girişimciler de proje süreçleriyle ilgili bilgilendirildi.
TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı kapsamındaki buluşmaya, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum da katıldı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye olarak, cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşabilmek için vasıflı üretime geçiş ve global düzeyde başarılı girişimciler yetiştirmenin önemine işaret ederek, “Bu anlayışla Uludağ Üniversitesi için belirlediğimiz ‘3. nesil üniversite’ vizyonumuzla Bursa’mızın ve Türkiye’mizin geleceğine daha büyük katkılar yapmayı hedefledik. Bilimsel araştırma projelerine verdiğimiz destekleri, 40 yıllık mazimizde görülmedik seviyede arttırdık. Daha da arttırmaya devam edeceğiz. Yeni vizyonumuz doğrultusunda yeniden yapılandırdığımız ULUTEK ve TTO da bilginin sanayi üretimine dönüşmesi noktasında daha da etkin bir rol üstlenecektir” dedi.
TÜBİTAK 1512 BİGG PROGRAMI
TÜBİTAK’ın partner olarak belirlediği 17 kuruluştan biri olan UÜ TTO, programın ilk ayağını yürüterek eğitimler verip iş fikri planlarını olgunlaştırıyor. TTO, “BİGG ULUKOZA” adıyla portal oluşturdu ve iş fikirlerini topladı. Yedi uzmandan oluşan komisyon ise, 1512 konseptine uygun, ticarileşebilecek, uygulanabilecek, sürdürülebilir teknoloji tabanlı fikirleri seçti.
Bundan sonraki süreçte, eğitim alan girişimciler iş planlarını geliştirdikten sonra ULUKOZA’ya verecekler ve onay aldıkları takdirde TÜBİTAK’a başvuracaklar. TÜBİTAK 1512 programına uygun görülen iş fikirleri, 150.000 TL hibe desteğinden yararlanacak.