Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, 2014 yılı olağan genel kurul toplantısında geçen gün sınırların belirsizleştiği dünyada, Türkiye gibi yüksek potansiyele sahip ülkelerin ivme kaybetmeksizin büyümeye devam etmesi gerektiğini belirtti.

Önlerindeki dönemin getireceği risk ve fırsatların doğru okunmasıyla bu dönemden de güçlenerek çıkacaklarına inandığını belirten Erdal Aksoy, “Hızla küreselleşen, her geçen gün sınırların belirsizleştiği dünyamızda, Türkiye gibi yüksek potansiyele sahip ülkelerin ivme kaybetmeksizin büyümeye devam etmesi gerekiyor. Ülkemizin büyümesinin enerjisini sağlayacak yatırımları hayata geçirmenin sorumluluğu da, Turcas gibi saygın, köklü, özgüveni yüksek ve azimli Türk şirketlerinin üzerinde. Bu görev bilinciyle ülkemiz için çalışmaya ve yenilikçi projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Turcas Petrol A.Ş.’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy ise; “‘Enerjide Küresel Vizyon, Bölgesel Deneyim’ sloganıyla yatırım portföyümüzü çeşitlendirdiğimiz bu dönemde, 84 yıllık kurum tarihimizde dünyanın en büyük enerji şirketleriyle gerçekleştirdiğimiz ortaklıklarda edindiğimiz deneyim, sağlam finansal yapımız ve yenilikçi yönetişim anlayışımızla tüm paydaşlarımıza değer yaratan projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Batu Aksoy, 2014 yılında Turcas’ın faaliyet kârını bir önceki yıla oranla 6 kat arttırarak 14 milyon TL’ye çıkarttıklarını belirtti.
Şirketten verilen bilgide, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu düzenli bir şekilde arttıran Turcas, 2014 yılına ilişkin değerlendirme neticesinde notunu 10 üzerinden 9,08 seviyesinden 9,27’ye yükseldiği açıklandı. Turcas, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından gerçekleştirilen Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi’nde üst üste ikinci yıl ödüle layık görüldü ve Borsa İstanbul’da işlem gören 422 şirket içerisinde ‘kadınların yönetiminde en çok söz sahibi olduğu enerji şirketi’ pozisyonunu korudu.

Ayrıca verilen bilgiye göre, Turcas’ın jeotermal alanındaki genç iştiraki olan Turcas BM Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş., Aydın Pamukören’de gerçekleştirdiği sondajlarla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 13,2 MW büyüklüğündeki kurulu güç için Ön Lisans almayı başardığı belirtildi ve Aydın’da elde edilecek sonucun Turcas’ın Denizli ve Manisa’da bulunan diğer jeotermal lisanslarında yapacağı yatırımları teşvik etmesi beklendiği bildirildi.