Bursa turizmini ileriye taşımak için hazırlıklarına başlanılan 2. Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı ile ilgili Vali Münir Karaloğlu ile fikir alışverişinde bulunuldu. Zirve hazırlıkları Karaloğlu’ndan tam not aldı.
Bursa Skal Kulüp Turizm Zirvesi Komitesi, 2. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı ile ilgili yol haritasını netleştirmek için Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya geldi. Görüşmede Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, AS Başkan Serdal Can, Genel Sekreter Ahmet Aydın, Bursa Skal Kulübü Üyesi Gülçin Güleç ve Burkon Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker hazır bulundu. Hazırlanan taslak çalışma ve tanıtım broşürlerinin sunulduğu görüşmede Bursa Skal Kulübü Başkanı Vehbi Varlık, şehir turizmine katkı sağlayacak böyle bir çalışma içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turizm zirvesi bünyesinde ilk fikir alışverişini şehrin en üst mülki amiri ile yaptıklarını ve buradan alınacak görüşlerin önemli olduğunu dile getiren Varlık, ziyarette alınan kararların yol haritasının netleşmesini sağlayacağını kaydetti.
2. Turizm Zirvesi’nin organizasyon firması Burkon Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Skal Kulübü geçmiş dönem Başkanı Hasan Eker, hazırlanan taslak program ile ilgili bilgi verdi. Zirve ve fuar ile ilgili katılımcılar ve ana başlıklar ile ilgili detaylı bilgi sunan Eker, valilik tarafından istenen konuları öne çıkarmak için hazır olduklarını belirtti.
Şehrin turizmine katkı sağlayacak böyle bir çalışmanın yapılıyor olmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, konuların çok iyi belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bursa turizmi ile birlikte Osmanlı başkenti kenti vurgusunu öne çıkartarak zirvede Osmanlı başkenti destinasyonunu da eklemek gerekebileceğini söyleyen Karaloğlu, Uludağ turizminin de mutlaka zirve içinde yer alması gerektiğini ifade etti. Uludağ’ın 3 ay hizmet veren bir yer olmaktan çıkartılıp, 12 ay turist ağırlayan bir alan haline getirmek gerektiğinin altını çizen Vali Münir Karaloğlu, “İnsanlar deniz, güneş, kum tatilinden sıkıldı. Artık yayla turizmi öne çıkıyor. Bursa’nın yaylası da Uludağ. 12 ay açık hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için de çalışma yapılmalı. Oteller de 12 ay açık kalma konusunda özen göstermeli” dedi.
2. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı ile ilgili yardıma hazır olduklarını ifade eden Karaloğlu, zirve hazırlıklarından bilgi sahibi olmak istediğini ve belirli aralıklar ile kendisinin bilgilendirilmesini istedi.