Fas Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı kapılarını lider Türk tekstil firmalarının katılımı ile 10 Mart 2015’te on binlerce ziyaretçiye açtı. Pyramids Grup Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Fas ekonomisinin ticaret merkezindeki Kazablanka’da gerçekleşen fuara 55 lider Türk tekstil firması katılımcı oldu.
Türkiye’nin tekstil sektöründeki Almanya’dan sonra ikinci ihracat ortağı olan Fas’ın Tekstil ve Hazır Giyim Fuarları’na ev sahipliği yapması, bölgedeki Türk tekstil ticaretini uluslararası platformda bir üst boyuta taşımış oldu. Fuarı OTİAD, İSİAD, TUFİAD, MESİAD ve KYSD’nin de aralarında olduğu Türkiye’nin en büyük tekstil ve hazır giyim dernekleri destekledi.
Türkiye’nin İstanbul, Bursa, Gazi Antep, Kahraman Maraş, İzmir, Tekirdağ gibi önemli tekstil kentlerinden 55 lider Türk firması Fas Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nda çıkarma yaptı. Ayrıca fuar, sektörün dünya çapında önde gelen kuruluşlarını, profesyonellerini ve alım heyetlerini Türk ve yabancı katılımcılarla buluşturdu.
Toplamda 200 Türk ve yabancı katılımcının yerini aldığı fuara moda, hazır giyim, tekstil, aksesuar, kumaş sektörlerinin önde gelen Türk üretici firmaların yanı sıra Portekiz, İspanya, İtalya, Mısır, Dubai, Hindistan, Pakistan, Çin, Kuveyt ve Lübnan’dan da önemli üretici firmaların katılımı gerçekleşti.
Pyramids International Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mohamed El Sherif Hashem’in konuşmasıyla başlayan fuar açılış seremonisi, Fas-Pakistan Büyükelçisi Sayın Ekselansları M. Mohammad Waheed-ul Hassan’ın; Dayanışma, Aile ve Kalkınma Bakanı Sayın Bassima Hakkaoi’nın; Zanaat, Sosyal Ekonomi ve Dayanışma Bakanı Sayın Fatima Marouane’nin; Fas Dış İşler ve Uluslar arası İşbirliği Bakanı Sayın Mbarka Bouaida’nın ve son olarak Mısır Büyükelçisi Sayın Ahmed Ehab Gamal El Dine’nin konuşmalarıyla devam etti.
Fuarla ilgili geniş ayrıntılar, Fas Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nın web sitesi www.moroccostyle.net’ten, ogrganizatör web sitesi www.pyramidsfair.com’dan öğrenilebiliyor.