Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdieri, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun Ankara’da bulunan genel merkezini ziyaret ederek, Türk iş adamlarını, iş kadınlarını, yatırımcıları Sudan Cumhuriyeti’ne davet etti.
Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdieri, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Merkezini ziyaretinde, konfederasyonun Türkiye’de ve yurt dışında çalışmalarına ve faaliyetlerine değindi. Eldirdieri, "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun ekonomik, ticari, ulusal ve uluslararası çalışmalarını takip ediyor ve takdir ediyoruz" dedi. Eldirdieri, Türkiye ile Sudan arasındaki ticari ilişkilere de değinerek "Türkiye ile Sudan arasında yıllık 300 milyon dolarlık ticaret hacmimiz bulunmaktadır" dedi.
Büyükelçi Osman Eldirdieri, şöyle devam etti:
"İnanıyorum ki Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun katkılarıyla Türkiye ile Sudan arasındaki yıllık ticari hacmimiz en kısa zamanda 500 milyon dolara yükselecektir ve bu her yıl düzenli olarak artarak devam edecektir."
Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdieri, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Merkezini ziyaretinde Türkiye Sudan siyasi ve kültürel ilişkilerine değindi. Eldirdieri, "Sudan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında yüzlerce yıllık geçmişe dayanan siyasi, kültürel bağlar vardır. Sudan halkı ve Türk halkı kardeş ve dost halklardır. Türkiye Cumhuriyeti ve Sudan Cumhuriyeti dost ve müttefik ülkelerdir" dedi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ise, Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Osman Eldirdieri’yi kabulünde yapmış olduğu konuşmasında, Türkiye ve Sudan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere değindi. Atasoy, "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu olarak özellikle Afrika kıtasında yatırımda öncelikli ülkelerin başında Sudan Cumhuriyeti gelmektedir. Sudan Cumhuriyeti gelişen ekonomisi ile yakalamış olduğu siyasi istikrarı ile her geçen gün gelişen demokrasisiyle Afrika kıtasının dünyaya açılan kapısı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti ile Sudan Cumhuriyeti arasında ticari hacmimizin yükselmesi, artması ve bir yıl içerisinde 300 milyon dolardan 500 milyon dolara yükselmesi ve önümüzdeki yıllarda daha da artması için iki ülke arasında ekonomik işbirliği planlamaları düzenleyerek, uygulayarak iki ülke arasında ticari ilişkileri güçlendireceğiz" diye konuştu.
Atasoy’un önümüzdeki Ağustos ayında Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin organizasyonu ile Sudan’a bir ziyaret gerçekleştireceği ve Sudan Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanı, başbakan, ekonomi ve ticaret bakanları, yatırım bakanlığı, ticaret odaları, sanayi odaları ile görüşmeler yapacağı, iki ülke arasında turizm, gıda, hayvancılık, tarım, maden, petrol ve birçok sektörde ticari antlaşmalar yapacağı açıklandı.