TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes bugün Paris’te MEDEF International tarafından düzenlenen toplantının onur konuğu oldu.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti temasları çerçevesinde, TÜSİAD’ın Fransa’daki muadil örgütü MEDEF’in Başkanı ve üst yönetimden temsilcileri ile biraraya geldi. Görüşme sırasında, ikili ekonomik ilişkilerin yanısıra B20 ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşması üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. TÜSİAD’ın Fransa’daki muadil kuruluşu MEDEF’te gerçekleşen toplantıya Türkiye’de yatırımı olan ya da yatırım yapmaya hazırlanan yaklaşık 30 şirket temsilcisi katıldı.
MEDEF/MEDEF International ve TÜSİAD arasında 25 yılı aşkın süredir devam eden işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu buluşmada, Türkiye’nin ekonomik durumu, Türk şirketlerinin Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) , Orta ve Yakın Doğu, Afrika ve Balkanlar’daki komşu pazarlardaki girişimleri, Türkiye’de iş ortamının gelişimi ve bu alanlarda Türk özel sektörünün beklentileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Cansen Başaran-Symes Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyon süreci ve 2015’te Türkiye’nin başkanlığında düzenlenecek G20/B20 zirveleri çerçevesinde TÜSİAD’ın görüşlerini Fransız şirketlerle paylaştı. Cansen Başaran-Symes ve TÜSİAD üyelerinden oluşan heyet ayrıca MEDEF Başkanı Pierre Gattaz ile de görüşme gerçekleştirdi.