TÜ Trabzon Sınırlarını Aşarak Ulusal Çapta Önemli Bir Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmasına başladı.  KTÜ'lü hocalardan “Binek ve Hafif Ticari Araçlar İçin Vulkollan (NDI) Malzemesinden Amortisör Üst Bağlantı Takozu Tasarım ve Üretiminde" büyük başarı. KTÜ-TTO Karadeniz Teknik üniversitesi-Teknoloji Transfer Ofisi Organizasyonuyla FKK Firması TÜBİTAK Programı kapsamında destek aldı.

KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ümit Alver, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aslan’dan oluşan akademik ekip ile birlikte Samsun’da faaliyet gösteren FKK Firması arasında başlayan ikili işbirlikleri sonucunda TÜBİTAK destekli Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı projesi kabul edildi. 

Proje kapsamında arabalarda kullanılan amortisörün şaseye bağlandığı darbe sönümleyen parça çelik yerine plastik esaslı kompozit malzemeden üretilmeye başlandı. Milli araçların üretiminde kullanılacak olan parçalarının üretimini içeren proje ile KTÜ; yerli sanayinin gelişmesinde önemli bir görev üstleniyor.