VakıfBank, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı protokol kapsamında, finansal kaynaklarını ve bankacılık ürünlerini uygun faiz oranı ve vade seçenekleri ile oda üyelerinin hizmetine sunuyor.
Sağladığı finansal kaynakları, her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi ve bankacılık ürünlerini uygun fırsatlarla reel sektörün hizmetine sunmaya devam eden VakıfBank, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile güçlerini birleştirdi. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın katılımıyla imzalanan protokol kapsamında VakıfBank, oda üyelerine uygun seçeneklerin yer aldığı paketlerle uygun faiz oranları ve vadelerde kredi kullanma imkanı sağlayacak.
VakıfBank protokolde yer alan 7 yıla kadar vadeli iş yeri edindirme kredisini yüzde 0.96’dan başlayan faiz oranlarıyla, 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisini ise yüzde 1.03’ten başlayan faiz oranlarıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine sunacak. Ayrıca, uygulanacak finansal desteklerden ve VakıfBank KOBİDOST işletme ihtiyaç kredilerinden de uygun faiz oranlarıyla yararlanabilecek olan oda üyeleri, nakdi, gayrinakdi krediler ve dış ticaret işlemleri için de uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden de faydalanabilecek.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, bu işbirliği sayesinde hem uygun faizle kredi kullanacak hem de VakıfBank’tan alacakları çek karnesine hiçbir masraf ödemeyecek. VakıfBank, protokol kapsamında kredi kullanan oda üyelerine kredi vadesi boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 10 yapraklı çek karnesini ücretsiz verecek.
İmza töreninde yaptığı konuşmada Doğu Anadolu Bölgesi’nin kaliteli iş gücü ve girişimci işadamları sayesinde yaratılan dünya markalarıyla, iç ve dış ticarette diğer illere örnek olduğunu belirten VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “VakıfBank olarak bizler de bu süreçte sizlere destek olmaktan, sahip olduğumuz tüm imkânları hizmetinize sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ki, yaptığımız her yatırım ve sizlerle gerçekleştirdiğimiz yeni işbirlikleri, hem kentlerimizin gelişmesine destek olacak hem de ülkemizin ve insanımızın kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır.
Bu bilinçle, Türkiye’nin her köşesinde yeni şubeler açmaya devam ediyor, önemli bir istihdam alanı sağlıyoruz. İnsanımıza fayda sağlayacak yeni projeleri hayata geçiriyor ve bankacılık ürünlerimizi her türlü ihtiyaca göre geliştiriyoruz. Diğer illerimizde olduğu gibi, Elazığ başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde de girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise, yaptığı değerlendirmede, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından ilk protokolü VakıfBank ile yaptıklarını belirterek “Özellikle son yıllarda üyelerimizin en fazla karşılaştıkları sorunların başında finansmana erişim konusu gelmektedir. Bu önemli sorunun aşılması noktasında VakıfBank Genel Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmede üyelerimize yönelik son derece uygun koşullar içeren bir protokol hazırlanmıştır. Burada özellikle ağır bürokratik engellerin kaldırılması ve üyelerimize yönelik çok pratik ve hızlı işleyen bir başvuru süreci olmasını talep ettik. Yine her işlemden ücret talep edilmesi konusu da üyelerimiz açısından sıkıntı verici ve her zaman şikayete konu olmuş bir husustu. Bu konuda da VakıfBank çok önemli kolaylıklar getirecektir. Ben bu vesileyle protokolün üyelerimize ve VakıfBank’a hayırlı olmasını diliyor, üyelerimizin bu önemli fırsattan ve tüm bankacılık hizmetlerinden yararlanmalarını diliyorum” diye konuştu.