Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’ye (YEAŞ) ait 11081 no’lu maden ruhsatı ve bu ruhsatın kapsadığı maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.
YEAŞ’a ait 11081 No’lu maden ruhsatı ve bu ruhsatın kapsadığı maden sahasının özelleştirme ihalesi açık artırma turunda Yatağan Termik Enerji Üretimi A.Ş ve Straton Maden Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş’nin yeni teklif sunmayarak geri çekilmesi nedeniyle iptal oldu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleşen ihalenin nihai görüşmesine Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş, Straton Maden Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkilileri katıldı.
İhalenin elemesiz turunda en yüksek teklif 4 milyon dolar oldu. Daha sonra elemeli tura geçildi. Bu turda Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş en düşük teklifi vererek elendi. 15 milyon 900 bin dolar başlangıç tutarı ve 100 bin dolar artırmayla Straton Maden Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş ile Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş arasında açık artırmaya geçildi. İki firmada açık artırmada yeni teklif sunmayınca ihale iptal edildi.