Muş’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile çiçeklilerde günler öncesinde başlayan hazırlıklar yerini yoğunluğa bıraktı.
24 Kasım Öğretmenler Günü’nün en yoğun olarak yaşandığı yer, okullardan sonra çiçekçiler oldu. Öğrenciler ve veliler tarafından öğretmenlerin gününü kutlamak için çiçek tercih etmeleri çiçekçilerde büyük bir yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Muş’ta çiçekçilik yapan Erdi Köse, kutsal bir meslek olan öğretmenliğe herkesin büyük bir saygı gösterdiğini ve bu sebeple her yıl olduğu gibi bu yılda yoğunluk yaşadıklarını ifade etti. Uzun yıllardır Muş’ta çiçekçilik yaptıklarını ve 24 Kasım Öğretmenler Günü için çeşitli çiçekler ile vitrinini süsleyip hazırlandıklarını kaydeden Köse, çiçeğin ilk akla gelen en güzel hediye olduğunu söyledi.
Yaklaşık iki haftadır hazırlıklara başladıklarını kaydeden Köse, öğretmenlere karşı olan saygınlığında çiçekle perçinleştiğini ifade etti. Öğrencilerin bugüne özel hediye olarak ilk sırada çiçeğin olduğunu ifade eden Köse; gül, karanfil, cerbole, mevsim çiçeği, kır çiçeği, papatya, cipso, soli gibi çeşitlerin daha çok ilgi gördüğünü söyledi.
Köse, ayrıca müşterilerin renklere de önem verdiğini kaydederek, bu nedenle bu yıl çok renkli çeşitler ile müşterilere alternatifler sunduklarını, gül renkleri arasında kırmızı, mavi, beyaz, sarı ve pembe gibi renklerin mevcut olduğunu söyledi.
İl dışından bir haftadan bu yana sipariş aldıklarını belirten Köse, “Türkiye’nin birçok vilayetinden bugün için siparişler aldık” dedi.