Erzincan’da son günlerde etkili olan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu Erzincan’da kar yağışı vatandaşların yüzünü güldürdü.
Yüksek kesimlerde daha fazla kar yağışının görülmesiyle birlikte şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklık yaşandı. Araç sahipleri, kar yağışına hazırlıksız yakalandıkları için şehir içi otobüs hatlarıyla ulaşımını sağladıkları görüldü. Erzincanlı vatandaşların yanı sıra çoğunlukla üniversite öğrencileri yağan kar altında selfie çekip kartopu oynadı. Bazı vatandaşlar ise karda yürüyüş yaptı. Oluşan tipi ile birlikte yürümekte zorluk çeken vatandaşların olduğu görüldü.
Yetkililer, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği için sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
Erzincanlılar yağan karın erken geldiğini ve kar yağışını çok sevdikleri belirterek çok mutlu olduklarını ifade ederken küçük yaştaki öğrenciler ise okulların tatil olmasından yana olduğu görüldü.
Erzincan’da okuyan ve Maraş’tan geldiğini söyleyen bir üniversite öğrenci ise Maraş’ta hiç kar yağmadığını burada yağan karı gördüğünde ise şok olduğunu belirtti.
Erzincanlı bir vatandaş ise yağan kar yağışını “Allah’ın rahmeti ile bütünleşiyoruz” diyerek yorumladı.
Erzincan’da okuyan ve Kars’tan gelen bir öğrenci ise "Kars’ta yağan kar tehlikeli. Kars’ta yağan kar bazen kristal şeklinde yağıp yüzümüzü kesebiliyordu” dedi.