Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, 28 Şubat post-modern darbesinin her eve ateş, her göze yaş düşürdüğünü belirterek “28 Şubat, aklımızı, ruhumuzu donduran soğuğuyla hatırlanacaktır” dedi.
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 28 Şubat post modern darbesinin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle sendika binasında basın açıklaması düzenledi. Sendika üyelerinin yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Başkanı Numan Şeker, “Türkiye’nin yakın tarihinde siyasal ve sosyo-ekonomik bakımdan en acımasız sonuçlar doğuran olaylardan biri olan ‘28 Şubat post-modern darbesinin’ üzerinden 19 yıl geçti. Siyasi geçmişimizde ve literatürümüzde eşsiz acılar ve zulüm karşılığıyla yer alan 28 Şubat, aklımızı, ruhumuzu donduran soğuğuyla hatırlanacaktır. Bu sürecin mağdurlarının başında gelen ve o dönemdeki 54. Hükumetin başbakanı olan merhum Necmettin Erbakan’ı sendika olarak ölümünün 5’inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
“MİLLET İRADESİNE YAPILAN İĞRENÇ BİR DARBE”
28 Şubat’ın millet iradesine yapılan iğrenç bir darbe olduğunu hatırlatan Başkan Numan Şeker, “28 Şubat süreciyle, milletin özgür iradesinin iş başına getirdiği 54. Hükumet, irtica gibi kaba, sıradan, gülünç bir gerekçe ve militarist baskıyla görevden uzaklaştırılmıştır. Atatürkçülük, ilericilik, çağdaşlık yalanı ve perdesi arkasından sürdürdükleri planlarıyla bir şekilde halkını susturdukları, siyasetçisini sindirdikleri ülkeyi yağmalamışlardır. Devleti ve milletiyle ülkemiz, tüm hatlardan uçuruma itilmiştir” şeklinde konuştu.
“SİYASİ, SOSYAL, KÜLTÜREL ALANDA YAPILAN TAHRİBAT DAHA YIKICI”
Siyasi, sosyal, kültürel alanda yapılan tahribat daha derin ve yıkıcı olduğunu işaret eden Numan Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Darbe ile hükumet düşürülmüş, siyasi partiler kapatılmış, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan başta olmak üzere, birçok siyasetçinin siyaset yapması yasaklanmış, hâkim ve savcılar hizaya sokulmuştur. Andıçlarla gazeteciler, yazarlar fişlenmiş, gazetelerin haber ve manşetleri darbe karargahında üretilmiştir, ‘Batı Çalışma Grubu’ ile gerçek bir toplum mühendisliği yapılmış, oluşturulan algılarla toplum yönetilmek ve yönlendirilmek istenmiştir. Kur’an kursları kapatılmış, yaş sınırlamasıyla hafızlık çalışmaları fiilen imkansız hale getirilmiş, daha da önemlisi, kesintisiz sekiz yıllık zorunlu eğitime ve korkunç haksızlıklara yol açacak kat sayı uygulamasına geçilerek, imam hatipler ve meslek liseleri neredeyse bütünüyle kapanacak duruma getirilmiştir”.
“UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”
Yüz binlerce insanı mağdur eden 28 Şubat post-modern darbesi, her eve ateş, her göze yaş düşürdüğünün altını çizen Numan Şeker, “Milletin, umudu, hayali, amacı çalınmıştır. Ve bu çağdaş Türkiye tablosunun bin yıl süreceği söylenmiştir. Onun için, söz konusu süreçte zulüm yapanları, bedel ödetenleri, insanların umutlarını çalanları, haklarını gasp edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “İnanç ve özgürlüğü temel karakter edinmiş milletimizin sabır ve kararlılıkla gösterdiği direnç sonrasında, bin yıl sürmesi planlanan kuşatma, on yıl geçmeden paramparça olmuş ve planlar da yapanların başına geçirilmiştir. Memur-Sen olarak, milletimizin ve ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını geciktiren, her alanda mağduriyetine neden olan 28 Şubat sürecinde rol alanları kınıyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri, masum insanlara zulmedenleri lanetliyor; her konuda evrensel standartlara ulaşmış bir ülke ve gelecek diliyoruz” şeklinde konuştu.