6 Gurupta 25 takımın katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ÇAYKUR halı saha futbol turnuvasında final karşılaşması oynandı.

16 Nisan’da başlayan ve Rize bölgesinden 17, Trabzon bölgesinden 5, Artvin bölgesinden 2 ve Giresun bölgesinden 1 takımdan 321 futbolcunun ter döktüğü turnuvada gurup maçlarının ardından gurup 1. ve 2.’lerinin katılımıyla oynanan çift maç eliminasyon karşılaşmaları sonucunda kalan 6 takımın iki gurup halinde eşleşmesinin ardından Derepazarı-Tersane karması ile Kalkandere Taşçılar karması finalde karşı karşıya geldi.

Sahil Kompleksindeki Star Halı sahada Baltacı Makinenin sponsorluğunda Abdullah Ceylan’ın yönettiği karşılaşmayı Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Dr.Turgay Turna, Yusuf Ziya Alim Pazarlama Dairesi Başkanı Hamdi Kutlu, İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdinç Hatinoğlu, Enerji Bir-Sen Rize Şubesi Başkanı Abdulkadir Yavaşi, Kalkandere Fabrikası Müdürü Yakup Özkan, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ ve ÇAYKUR çalışanları izledi.

İlk yarısı Drepazarı Tersane karmasının 2-0 üstünlüğü ile sona ererken ikinci yarıda müthiş bir geri dönüşe imza atan Kalkandere Taşçılar karması karşılaşmayı 4-2 kazanarak 2. Turnuvanın şampiyonu oldu.

Kalkandere Taşçılar karmasının şampiyonluk kupasını Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna verirken 2. olan Derepazarı Tersane karmasının kupasını ise Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim verdi.

Turnuvanın ÇAYKUR çalışanları arasında geleneksel hale getirildiğini ve bundan sonraki yıllarda da devam etmesi için gereken çalışmaların yapılacağını belirten Genel Müdür Yardımcısı Turgay Turna: “Organizeyi yapan arkadaşları ve destek verenleri, futbolcu arkadaşları turnuvada katkısı olan herkesi kutluyorum. ÇAYKUR’a yakışır bir turnuva olmuştur. İnşallah bundan sonraki yıllar daha da kapsamlı bir şekilde turnuva geleneksel olarak devam edecektir.” Dedi.

Kupa töreninin ardından turnuva komitesi üyeleri Onur Avcı, Yunus Tekiner, Eyüp Sarıkaya ve Abdurrahim Çimen’e çalışmalarından dolayı, Erdinç Hatinoğlu, Hamdi Kutlu, Abdulkadir Yavaşi, Sultan Murat Karadağ, Muammer Demet ve Baltacı Makinaya katkılarından dolayı plaket verildi.

Derepazarı Tersane karmasından Şaban Kap 15 golle turnuvanın gol kralı olurken Güneysu Ulucami karması da turnuvanın en centilmen takımı seçildi.