20 ile 24 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe sahilinde sürecek etkinliklerde Rize’de ki kamu ve özel bir çok kuruluş yerini aldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)'in organize ettiği Rize Tanıtım Günlerinin bu yıl 10.su yapılacak. Yaklaşık 4 aylık bir titiz çalışma sonrası açılışı yapılan Rize Günleri Fuar Alanını binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Rize Valiliği'nin himayelerinde gerçekleşen 8. Rize tanıtım günlerine Rize'nin 11 ilçesi geniş stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergiliyor. Maketlerden oluşacak olan Rize konağı, Rize evi, Değirmen, Kemer köprü, Rafting anı, Çay bahçesi, Teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine sunuluyor. 10. Rize Günleri'nde, kent, yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındı.



Rize Günleri etkinliğinin açılışına, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, bazı milletvekilleri Rize’de ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar İstanbul'da yaşayan Rizeliler ve bir çok davetli katıldı.



ZİYARETÇİLER MİNİ RİZE İLE KARŞILAŞACAK
Bu sene Rize Günlerinin 10’uncusunun yapıldığını belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Bu gün açılışını yapıyoruz. İyi biliyoruz ki İstanbul’da Rize’den çok Rizeli var.Bizim hemşerilerimiz gittikleri yere sadece kendileri gitmezler, kültürlerini de götürürler. Bu nedenle İstanbul’da da bir Rize kimliğinden bahsedebiliriz. RİDEF güzel bir çalışma yaptı. Güzel bir fuar alanı oluşturdular. Programlar düzenlenecek. Çok geniş bir alana yayılmış ferah bir alan oldu. Rize’yi hiç görmemiş olanlar burada bir tutam Rize’yi koklayabilirler. Ziyaretçilerimiz mini Rize ile karşılaşacaklar. Herkesi buraya bekliyoruz. Eminim ki katılan herkes umduğuna ulaşır. Rize’nin tanıtımına ihtiyacı yok diye hep diyoruz ama öyle değil. Her yerin tanıtıma ihtiyacı var. İstanbul gibi bir metropol de öyle güzel bir ortamda Rize’nin tüm güzelliklerini anlatabileceğimiz bir alan oluştu. Emeği geçen herkese katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



KAÇKARLAR BÜYÜK BİR POTANSİYEL
Çayın yanında Rize’nin turizmde öne çıktığını ifade eden Bektaş, “Turizm denince de öne çıkan kavram Kaçkarlar. Kaçkar Dağları ve etekleri turizm açısından görülmeye değer. Bu vurguyu özellikle istedim. Çünkü Kaçkarlar bir büyük eko sistem bir büyük doğa potansiyeli. Amacımız da Rize turizmini tanıtmaksa Kaçkarlar’dan yola çıkmalıyız. Kaçkarlar Alpler gibi Himayalar gibi büyük bir potansiyel. Çok çeşitli imkanları barındırıyor. Bunları keşfedip turizme açmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



ŞEHRİMİZİ İSTANBUL’DA TANITIYORUZ
Çarşamba günü öğlen başlayan Rize Tanıtım Günleri’nin Pazar günü akşamına kadar açık olacağını söyleyen Rize belediye Başkanı Prof. Reşat Kasap, “Rizeli olsun Rizeli olmasın bir çok ziyaretçi stantları gezerek şehrimizi yakından tanıma veya özlem giderme şansını buluyorlar. Bu sene yapılan etkinliğin daha da iyi olacağını düşünüyorum. Stantlar koridorlar daha geniş alanlar bırakılmış ve ferah bir alan olmuş. Tanıtımın yanında Rize ürünlerinin de satışına yer veriliyor. Rizeli İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle kucaklaşma şansına erişiyoruz. Gelen misafirleri stantlarımızda karşılıyoruz. Umarım ki bu etkinlikler birlik beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. Bu etkinlikleri hazırlayan ve katılan herkesin emeklerine sağlık. Herkesi etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.