Çiftçi eğitim programlarına devam eden Fındıklı Ziraat Odası pandemi sürecinde sınıfı bahçeye taşıdı. Odaya ait 7 bin metrekarelik Meci Tarım Parkı içerisine yerleştirilen sıralar ile eğitim ve üretim sınıfı oluşturuldu. Etrafı sebze meyvelerle çevrili bahçe içindeki sınıfta eğitim alan çiftçilerin derse ilgisi de yoğun oluyor. Sosyal mesafenin sağlandığı, 20 kişiden oluşan sınıfta üçüncü eğitim dönemi devam ediyor. Bahçe sınıfta çiftçilere, meyve sebze üretimi ile ilgili tüm aşamalar ziraat mühendisleri ve tarım teknikerleri tarafından anlatılıyor.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy bahçe içerisinde sınıf fikrini pandemi dolayısıyla hayata geçirdiklerini belirterek “Hem eğitimlerimizi hem toplantılarımızı açık havada yapmak için böyle bir sınıf aklımıza geldi. Bahçemizde 300'ün üzerinde meyve sebze çeşidimiz var. Derslere katılan çiftçiler uygulamalı eğitimler alıyor. Açık hava olduğu içinde sosyal mesafeyi de koruyarak katılımcıların pandemi endişesini de ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.

Ziraat Tarım Teknikeri Nilay Gündoğar “Açık alanda dersimizi verdiğimiz için çok şanslıyız. Bahçenin tam ortasında verdiğimiz için çok daha avantajlıyız. Sıraları yerleştirerek sınıf kurduğumuz bahçenin hemen yanında sebze üretim alanlarımız var. Anlattığımız konuları bu bahçelerde uygulamalı olarak deneme fırsatı da buluyorlar. Onların anlatılanları daha hızlı kavramasını sağlıyoruz bu yöntemle. Derse katılan üreticilerimiz de durumdan çok memnunlar, bahçedeki sınıf onların da çok ilgisini çekiyor” ifadesini kullandı.

Bahçe sınıfta eğitime katılan Tuğba Yazıcı “Bahçe ile iç içe bir ortamda eğitim veriliyor olması bizim için de çok faydalı. Pandemi koşullarında, sosyal mesafede korunarak güzel bir sınıf oluşturulmuş bahçemizde. Bu kursun içerisinde yer aldığım için mutluyum”dedi.

 Saydam Engin “Bahçede oluşturulan bu sınıf benim için sürpriz oldu. Ders bahçede dediklerinde bir sınıfla karşılaşacağımı düşünmedim. Görünce çok şaşırdım. Hababam sınıfı filmindeki gibi olmuş ve çok güzel olmuş” açıklamasında bulundu.