Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, Covit-19 sürecinin belediye çalışmalarını engellese demeci kültürüyle Mayıs ayı içerisinde büyük hizmetler yaptıklarını söyledi. Başkan Çervatoğlu açıklamasında, “Mayıs ayı baharın sonlanarak yaza geçtiğimiz ay. Hüzün ve cesaretin ayı. Emeğin bayramı ile başla­yarak gencecik yaşlarında ülkemizin aydınlık geleceği için idam sehpalarına cesaretle çıkanların ayı. Mayıs ayında bu yıl Pandemi süreci ile mücadele ile birlikte Ramazanı da yaşadık. Belediyemiz pandemi konusunda çalışmalarını sürdürürken toplumcu ve kamucu anlayışla yatırımlarını gerçek­leştirmeye çalıştı. Toprağın önemini bilen bir anlayışın hâkim kılınarak tarım alanında çalışmalarını hızlandırdı. Ayrıca ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın ramazan ayının daha huzurlu geçirebilmesi ama­cıyla sosyal belediyecilik anlayışıyla iş insanlarımızla birlikte el uzatmaya çalıştı. 41 yurttaşımız, iş insanımızın ve belediyemizin katılıyla (Toplamda belediyemizin katkılarıyla 140.400 TL tutarında yardım toplanmıştır.) 200 TL tutarında paketler halinde 702 ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza yardımlar ulaştırdık. Sol elin verdiğini sağ elin görmemesi temel ilkesi ile hiçbir reklam ve görseli paylaşmaya­rak hatta belediyemizin logosu veya herhangi bir reklamı yapılmayarak İş İnsanlarımız ve Yurttaşla­rımızın katkılarıyla FINDIKLI HALKI adına yardım kolilerini dağıtmaya özen gösterdik” dedi.

Başkan Çervatoğlu, sorunlu bir çay sezonu yaşadıklarını ifade ederek, “Çay sezonu genellikle mayıs ayında başlar ekim ayına kadar sürer. Bu süre içerisinde 3 kez ürün alı­nır. Aslında tarım ürünleri arasında şanslı üreticiler arasında yer almaktayız. Ve süreklilik arz eden bir ücret girişi olur üreticilerimize. Yaşadığımız Covit 19 salgınından dolayı gerek işçilikte gerekse yarıcı bulmada bölgemizde önemli sorunlar yaşanacağını öngörerek, atalarımızın yaptığı gibi tüm üreticile­rimizin tarlalarında üretime katılmasını hedefledik. Yalnız gerçekliğimiz farklılaşmış olup çay hasadı için işçi veya yarıcı (ortakçı – ürünü toplayarak gelirin yarısını alan kişi) ile karşılanmaktadır. Salgın döneminde alınan önlemler kapsamında çay hasadında yaşanacak sorunlara çözüm üretebil­mek adına Fındıklı Ziraat Odası, Fındıklı Muhtarlar Derneği Fındıklı Kent Konseyi ve Belediyemiz olarak öncelikle kooperatif mantığı ve MECİ anlayışıyla çaylarımızın tarlada kalmamasını sağlamak için çalışmalar yürüttük” dedi.

Başkan Çervatoğlu, “Bu kamucu toplumcu bakış açısıyla Pandemi sürecinde su ücretlerinin % 50 indirimli haliyle halkı­mıza götürülmesi ve kiracılarımızdan kira tahsilatının yapılmamasına bu ay da devam ettirdik. Ülke­mizin gerek salgınlara karşı mücadeledeki direnci gerekse gelişmişlik düzeyinin ilerlemesinin temel kaynağının geleneksel tarım olduğuna inanan belediyemiz bu alanda ilgili meslek kuruluşlarıyla bir­likte çalışmalar yürütmeyi hedef aldı. Bu kapsamda Fındıklı Ziraat Odası ile birlikte geleneksel ata tohumlarımızdan 100.000 fide ürettik. Bu fidelerimizi Fındıklı halkına ücretsiz olarak dağıtarak gelecek yıl bu sayıyı en azından iki katına çıkarmayı hedefleyen çalışmalar sürdürmekteyiz. Yedi dönüm araziyi tarım parkı yaparak Fındıklı Ziraat Odası ile birlikte üretimimize devam etmekteyiz. Ayrıca iki adet sera oluşturarak kendi ihtiyaç­larımızı Park Bahçeler Biriminin özverileri ile birlikte üretmeye başladık. Yurttaşlarımızdan Ercan Bekiroğlu’nun beş dönüm arazisinin kullanım hakkının belediyeye tahsis etmesiyle birlikte Gelene­ğimize ve Geleceğimize sahip çıkarak Gençlik Tarım Parkını oluşturduk. Bu alanlarda tarımsal üretim gerçekleştirerek halkımızın daha ekonomik olarak sebzelere ulaşmasını hedeflemekteyiz. Yurttaşlarımızdan Osman Terzi’nin yaklaşık on beş dönüm çay tarlasının ürününü belediyemize bağışlaması ile birlikte çay MECİ düzenledik. 1,5 gün boyunca toplamda 90 kişinin katılımıyla, toplama, temizleme, taşıma, satma ve yemek ekipleri oluşturulmuş, MECİ usulü 5.770 kg çay toplanmış 20.195 TL gelir elde ettik. Sosyal toplumcu belediyecilik anlayışıyla yönetimlerimize halkımızın katılımını önemsemekteyiz. Bu kapsamda tüm çalışmalarımızı MECİ (İMECE) anlayışıyla sürdürmekteyiz. MECİ yardımlaşmaktır, paylaşmaktır, barıştır, kardeşliktir, üretimdir, aydınlık yarınlarımızdır, sözün, yetkinin, kararın ve iktidarın halkta olmasıdır. MECİ karşılık beklemeden insanlık adına, doğamız yararına insanlığa hizmet etmektir. MECİ birlikteliktir, herkesin ihtiyacını kolektif bir anlayışla ortak çalışma yürüterek karşılayabilmektir. Fındıklı’da MECİ daha anlamlıdır. MECİ; dünü bilip, bugünü okuyup, yarını örgütleyebilmek ve paylaşabilmektir” dedi.

Haber İlyas Gür