Bursa Valiliği Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Yenişehir'deki muhtarlara yönelik "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele, Yönlendirme Mekanizmaları ve Muhtarların Yasal Yükümlülükleri” konularında eğitim semineri düzenlendi.Seminerde kadına şiddetin önlenmesi konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğü vurgulandı.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, muhtarlara uyarılarda bulundu. Şiddete uğrayan kadının kendisine bilgi vermesi durumunda, muhtarın hemen durumu ilgili makamlara bildirmek zorunda olduğunu anlatan Seyitoğlu, "Herhangi bir yerde, kıyıda köşede, ailelerde, boşanmış ailelerde şiddet uygulandığını hissediyorsanız, ilgili birimlere çok rahat bildirebilirsiniz" dedi.

Şiddetin evrensel düzeyde de kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayan Seyitoğlu, zayıf ve güçsüze şiddetin gündemden çıkması için herkesin üzerine görev düştüğünü söyledi. Seyitoğlu, "Şiddetin ruhumuza işlemesinin önüne geçmeliyiz. Dinimiz, medeniyetimiz ve geleneklerimize bakarak şiddetin yanlış olduğunu zaten anlatıyoruz. Eğitim kurumlarımıza da çok iş düşüyor. Merhameti öğretmemiz gerekiyor" diye konuştu.