Yaşam

İkizdere’deki taş ocağı 10 yıl sonra böyle olacak

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yerinde incelemelerde bulunmak üzere İkizdere'deki taş ocağı alanına gitti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Rize programının ilk bölümünde İkizdere Kaymakamlığını ziyaret etti ve burada bir toplantı gerçekleştirdi.

Rize Valisi Kemal Çeber, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, siyasi parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda yöre sakinleri ile bir araya geldi.

Bakan Karaismailoğlu, toplantı sonrası İyidere Lojistik Limanı Projesi kapsamında İkizdere'de yapılması planlanan taş ocağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Buradaki köylülerimizin vatandaşlarımızın şikayetleri tabi ki bizim için çok kıymetli bölge vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri var. Onlarla istişare etmek için bugün buraya geldik. Onlarla istişarelerimiz devam ediyor. İnşallah bölgeyi fazla rahatsız etmeden bu bölgede eğer etkilenecek 10 tane ağaç varsa yerine 100 tane ağaç dikeceğiz. Burada sadece 13,5 hektarlık alanda Rize-İyidere Lojistik Limanı için olmazsa olmaz olan dolgunun taşı için burayı kullanıp 2 yılı doldurmadan buradan çıkmayı taahhüt ediyoruz. İnşallah bu bölgeye çok büyük katkılar sağlayacak projeyi Rizeliler ile birlikte onların destekleri ile birlikte yapmanın çabası içerisindeyiz”dedi