Gündem

İyidere Yardım Tır'ı Hatay'da

Abone Ol

İyidere Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Ahmet Mete ve beraberindeki heyet ilçenin yüksek duyarlılığı ile toplanan 2 tır dolusu yardımla Hatay'a ulaştılar.

Burada ilk olarak Hatay Valisi Erdal Ata'ya nezaket ziyaretinde bulundular. Vali Ata, daha önce görev yaptığı Rize İyidere ilçesi idarecilerini ve heyetini Hatay'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek göstermiş oldukları kadirşinaslık dolayısıyla teşekkür etti. İyidere Kaymakamı Orhan Altun ise Vali Ata’ya Rize’de görev yaptığı dönemde yapmış olduğu hizmetlerden ve nazik kabulünden dolayı teşekkür ederek, Zeytindalı Harekatında görev yapan Mehmetçiklere destek vermek üzere Hatay'da bulunduklarını belirttiler.

Vali Ata'ya yapılan ziyaretin ardından Kumlu , Reyhanlı ve Altınözü Kaymakamlıklarını da ziyaret ederek daha sonra kamplara ziyarette bulundular.Burada bir süre Suriyelilerle sohbet ederek dertlerine ortak oldular.Suriyeli çocuklar çizdikleri resimleri kaymakam ve belediye başkanına hediye ettiler.

Oradan Afrin'de düşmana göz açtırmayan yiğit Türk askerlerini ve Özgür Suriye Ordusunu Suriye sınırında ziyaret ettiler.Askerler kendilerine gönderilen mektuplarla duygulu anlar yaşarken yapılan yardımlar için teşekkürlerini ilettiler.