Gündem

Orman Haftası'nda 2500 fidan dağıtıldı

Abone Ol

Orman Haftası Rize Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun düzenlendiği programla kutlandı.

Her yıl 22-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla Rize Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun hazırladığı program İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Programa Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya ALİM, Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi, SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı, İl Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, Orman Müdürlüğü personeli ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunduğu, konuşmaların yapıldığı programda söz alan Orman İşletme Müdür Yardımcısı Cemil Karataş 21 Mart günü başlayan haftanın, orman sevgisini çoğaltmak, ormanlar hakkında insanları bilgilendirmek, için "Dünya Ormancılık Haftası’’ olarak kutlandığını belirtti. Ormanların faydalarını tek tek anlatan Karataş “Yerleşim alanları çevresindeki hava kirliliğini ve gürültüyü önlemesi ile insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.Ormanların insan sağlığı üzerindeki bütün bu olumlu yararları nedeniyle büyük kentlerin çevresinde ormanlar yetiştirilmekte, dinlenme yerleri tesis edilmektedir. İmkanlar ölçüsünde doğaya sahip çıkıp, doğanın varlığını sürdürmek amacını benimsemiş bulunuyoruz. Verdiğimiz bu mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için en temel gereksinimimiz bilinçli toplumdur. “ Dedi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Kadem Bakırcı törende yaptığı konuşmada geleceğimizin teminatı çocuklara seslenerek, geleceğimizin daha sağlıklı ve yeşil olması için doğanızı sevin, koruyun, yeşili hayatınıza katın, zarar verenleri uyarın dedi.

Programda okul Korosu şarkılar seslendirdi, tiyatro ekibi ormanın önemini anlatan oyun sergiledi, okulun il birincisi olan folklor ekibi gösteri sundu.

Hazırlanan videolarla daha da renklendirilen programda İl genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında ilk üçe giren öğrencilere tablet hediye edildi.

Orman haftası kutlama programı daha da anlamlı bir ekinlikle sonra erdi.

Programı izleyen tüm katılımcılara ağaç fidanı hediye edildi. 2500 fidanın toprakla buluşması sağlanmış oldu.