Hayat

Rize Bilsem Yine Fark Yarattı

Abone Ol

Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi geniş katılımcılarla sıra dışı bir Bilim Sanat Şenliği daha gerçekleştirdi.

Bilim ve sanat alanında toplumsal farkındalık oluşturmak; bilimsel olgu, kavram ve süreçleri etkileşimli ve eğlenceli bir ortamda geniş toplumsal kesimlerle buluşturmak amacıyla planlanan Rize BİLSEM Yıl sonu Bilim ve Sanat Etkinlikleri Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkez’inde gerçekleştirildi.

Bilim ve Sanat Şenliğine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Kemal KARACA ve Besim ACAR, çok sayıda okul ve kurum müdürü, ilkokul, ortaokul, lise öğrenci ve öğretmenleri, veliler ve davetliler katıldı.

Şenlikte, Bilim ve Sanat Merkezi’ne devam eden özel yetenekli öğrencilerin kendi okullarından sonra haftanın bir ya da iki akşamı BİLSEM’e gelerek danışman öğretmenler rehberliğinde Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, Matematik, Dil Sanatları, Teknoloji Tasarım, Akıl Oyunları, Görsel Sanatlar ve Müzik alanlarında yaptıkları çalışmalar sergilendi.

BİLSEM öğrencilerinin hazırladıkları 25 robotik projenin yanı sıra, insansız hava aracı drone,3D yazıcı, grafik tablet, helyumla ses inceltme, tesla bobini, Güliver’in sandalyesi, 3D gözlük, 4D tablet uygulamaları, öğrenciler tarafından tasarlanan kutu oyunları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan bilim şenliğinin akabinde BİLSEM öğrencileri tarafından hazırlanan Görsel Sanatlar sergisi gezilerek piyano eşliğinde kokteyl gerçekleştirildi.