Eğitim

RTEÜ Rektörü Karaman Makedonya'da

Abone Ol

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını Ziyaret Etti

Birtakım anlaşmalar gerçekleştirmek üzere Makedonya’ya giden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Gjorge İVANOV’u ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, kendilerini makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Sayın Gjorge İVANOV’a Üniversitemiz hakkında bilgi verdi ve göstermiş oldukları misafirperverlik ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ile ülkemize karşı iyi duygular ve destekleri için teşekkür etti.

Sayın Cumhurbaşkanının dünya çapında bir bilim adamı olduğunu da ifade eden Rektörümüz, Cumhurbaşkanı’nın barış ve istikrar için hem ülkesine hem de bulunduğu coğrafyaya önemli katkılar sunduğunu ve kendilerinin Üniversitemizi ziyaretlerinden büyük bir onur duyacaklarını ifade etti.

Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Gjorge İVANOV ise, ziyaretleri için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörüne teşekkür ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan Üniversitemizin bölgede giderek güçlenen bir üniversite olduğuna dikkat çekti. İVANOV, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda ülkelerine destek verdiğini, Türk iş adamları ile Milleti’nin de ülkelerine büyük destekler verdiğini belirterek Rektörümüzün Üniversitemizin gelişmesi noktasında bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların bundan sonra da devam etmesi temennisinde bulundu. Ayrıca Rektörümüzün davetini kabul ettiğini belirterek en yakın zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni ziyaret edeceğini ifade etti.

Ziyaretin sonunda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN günün anısına Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Gjorge İVANOV'a Üniversitemiz plaketi ile Türk Çayı takdim etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Makedonya’da Bir Dizi Anlaşmalar İmzaladı

Birtakım anlaşmalar gerçekleştirmek üzere Makedonya’ya giden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Makedonya ziyareti çerçevesinde ilk olarak Üsküp Büyükelçisi Tülin ERKAL KARA’yı ziyaret etti. Ülkemiz adına Makedonya'da önemli hizmetlere imza atan Büyükelçi Tülin ERKAL KARA’yı makamında ziyaret eden Rektörümüz, ortak kültürel değerlere sahip Makedonya ile bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda ileriye dönük işbirliği imkânları konusunda fikir alışverişinde bulundu. Rektörümüz ayrıca bölgemiz ve Üniversitemiz hakkında Büyükelçi KARA'ya bilgi vererek kendilerini şehrimizde ve Üniversitemizde ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüze teşekkür eden Büyükelçi KARA ise, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin kısa zamanda çok önemli mesafeler kat ettiğini medyadan takip ettiğini ve bununla gurur duyduklarını, ülkemiz üniversiteleri ile Makedonya Cumhuriyeti’ndeki Üniversiteler arasındaki eğitim-öğretim ve araştırma alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkenin yakınlaşmasında çok önemli bir unsur olduğunu ve bu ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesi arzusu içerisinde olduklarını belirtti. Ziyaretin sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Büyükelçi Tülin ERKAL KARA'ya Üniversitemiz plaketi ile çay takdim etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü daha sonra, Balkanlarda Türkçe eğitim yapan tek üniversite olan Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim elemanı değişiklikleri ile ortak çalışmalar yapma gibi hususları içeren Mevlana Anlaşması ile İkili İşbirliği Anlaşması imzaladı. Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl HOCA ile Rektörümüz arasında gerçekleştirilen imza töreninde, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur KARABURUN ve Üniversitenin yöneticileri de hazır bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, Makedonya’nın Başkenti Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesine de ziyarette bulundu. Ziyarette, Rektörümüz ve Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail KOCAYUSUFOĞLU arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile akademik işbirliğini içeren Erasmus Anlaşması ile İkili İşbirliği Anlaşması imzalandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Kocayusufoğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’nin Üniversitelerine desteğini her alanda hissettiklerini ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile “Mevlana” ve “Erasmus” değişim programları anlaşmaları olmak üzere İkili İş Birliği Anlaşması imzalayarak iki üniversiteyi birbirine yakınlaştırdıklarını, bu eğitim anlaşmalarının başta öğrenci değişim programları olmak üzere akademik dünyanın da birbirlerine gidip gelebilme, destek verebilme, ortak çalışmalar yapabilme, ortak bilimsel etkinlikler düzenleyebilme anlamında önemli etkileri olacağını belirtti.

İmza töreninde bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü ise, Balkanların bizimle aynı tarih ve aynı kültürün eseri olduğunu, ecdad yadigarı bu coğrafyayı ülke ve millet olarak önemsediklerini, eğitimin kalitesini artırmak ve nitelikli eğitim ile araştırma yapabilmek adına iki üniversite arasında anlaşmalar imzaladıklarını, bu anlaşmalar sayesinde her iki üniversitenin öğrencileri ile öğretim elemanlarının değişim yapabileceklerini, sempozyum ve kongre gibi ortak etkinlikler düzenleyebileceklerini, kısacası akademik faaliyetler için güçlerini birleştireceklerini ve birbirlerine destek vereceklerini ifade etti.

Makedonya ziyaretinin son gününde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, Makedonya Cumhuriyeti’nin en zengin tarih kütüphanesine sahip olan Makedonya Milli Tarih Enstitüsü ile de İkili İşbirliği Anlaşması imzaladı.