Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı dönem toplantısının 1. Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mecliste yaptığı konuşmada 2014 yılı plan ve projelerine büyük önem verdiğini belirterek, “Göreve başladığımızdan beri, toplam 245 km alanı asfaltladık. Tüm ilçelerimizde yaklaşık 150 km. sathı kaplama yaptık. Şu ana kadar 50 bin ton asfalt yama, 94 km. sıcak asfalt yaptık. 200 köyde arazi yolları açıldı. Kent merkezinde Gazi Muhtar Paşa Bulvarı tamamen yenilendi” diye konuştu.
Ulaşımla ilgili olarak yapılacak projeler hakkında bilgi veren Şahin, “İbrahimli’de açmış olduğumuz 50 metrelik çevre yolu ve Haziran’da tamamlayacağımız Naci Topçuoğlu üzerindeki Köprülü Kavşak ve Şehir Gösteren Köprülü Kavşağı’nın hizmete girmesiyle İpek Yolu’na kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak” dedi.
Şahin şunları söyledi:
"Ayrıca konut yapımı ile ilgili olarak da Şahinbey İlçesi Kızılhisar bölgesinde 228 adet konut inşaatına başladık. Yine Şahinbey Geneyik bölgesinde yapmayı planladığımız 1000 konutlu proje ve Şehitkamil İlçesi’nde iki ayrı mahallede Nisan ayında inşaatına başlayacağımız 1000 konutlu proje tamamlandığında şehrimizin konut ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamış olacağız.”
Fatma Şahin’in açıklamalarının ardından önergeler okutuldu ve oylamaya sunuldu.