Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Kittech İnovasyon günleri Ar-Proje pazarı kapsamında ‘Akıllı Şehir Gaziantep’ konulu konferans düzenlendi.
Kittech İnovasyon günleri Ar-Proje pazarı kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde düzenlenen oturuma, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, , Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tanrıöver, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Oturumun moderatörlüğünü yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz Gaziantep’in her gün biraz daha geliştiğini belirterek, “Tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Akıllı şehir Gaziantep bugün ki konseptimiz akıllı şehir. Konuklarımız sunumlarında kendi yaptıklarından bahsedecekler. Her geçen gün gelişmekte olan Gaziantep, Türkiye’nin merkez şehirlerinden olmasının yanı sınıra bölgenin de çok önemli bir cazibe merkezidir. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi Gaziantep’te bulunuyor. Gaziantep’in Verimli tarım arazileri, yüksek nüfusu ve dinamik bir yapısı var. Bu nedenle akıllı şehir kimliğini alması çok önemlidir”dedi.
Gaziantep’in akıllı şehir kimliğine bürünmesi için çalıştıklarını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Göreve geldiğimiz ilk gün geçmişteki çalışmaları incelemek için tüm arşivi titiz bir çalışma ile dijital ortama aktardık. Böylece hem personel sirkülasyonunu en aza indirdik, hem de vatandaşlarımız istedikleri evraka daha rahat ulaşmalarını sağladık" şeklinde konuştu.
Gelişen dünyada bilgi teknolojilerini iyi takip etmek gerektiğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bilgi güçtür ama doğru ve verimli kullanırsak, zamanı daha verimli kullanmak için teknolojiyi kullanırsak daha sağlıklı bir toplum oluşturacağız. Biz vatandaşlarımızın zamanı daha verimli kullanması için e-belediye, kent rehberi, e-mimar gibi uygulamalar ile vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı şekilde yapmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.
İsbak (İstanbul Ulaşım Haberleşme Ve Güvenlik Teknolojileri) Genel Müdürü Muhammed Alyürük ise, gelişen dünyadan geri kalmamak gerektiğini, artık dünya ülkeleri güvercinlere çip bağlayarak şehrin kirliliğini ölçtüğünü, günümüzde teknolojiyi iyi kullanmak gerektiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri hakkında bilgi vererek, Büyükşehir akıllı şehir hedeflerini anlattı.