GAZİANTEP, () - SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, "99'uncu yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, vatanımız ve milletimiz için dönüm noktalarından biridir" dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, kurtuluş için başlattığı yolculukla, kaderimizin yeniden yazıldığına dikkati çekti. Prof. Dr. Dağlı, “Bu önemli tarihi geleceğimizin teminatı olan gençlere armağan etmek Büyük Önderimizin geleceğe olan güven, inanç ve kararlılığının da bir göstergesidir” diye konuştu. “Sanko Üniversitesi olarak bu güven ve inanca layık, Büyük Atamızın Çağdaş Türkiye’nin aydınlık yüzü olarak gördüğü gençler yetiştirmek için yola çıktık” diyen Prof. Dr. Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“O’nun ‘Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ sözlerindeki gibi, bizim de gençlere olan inancımız tamdır. Bu vesileyle büyük bir fedakarlıkla, her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen bu güzel vatanı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
FOTOĞRAFLI