Esenyurt’ta düzenlenen toplu nikah şöleninde 200 çift dünya evine girdi. 10 yıl önce dini nikahla evlenen 3 çocuk sahibi Gülcan-İlyas Demir çifti, kızlarıyla birlikte katıldıkları nikah şöleninde renkli görüntüler oluşturdu.
Esenyurt Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu nikah şöleninde bu yıl 200 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı bahçesinde yapılan toplu nikah şöleninde aileler çiftleri yalnız bırakmadı. Bugüne kadar farklı sebeplerden dolayı resmi nikahları bulunmayan çiftler mutluluğa bir kez daha evet derken ilk kez evlenen çiftler dünya evine giriyor olmanın sevincini yaşadı. Çiftler nikahın ardından Berfin Gürsoy’un şarkıları eşliğinde dans edip eğlendi. Çocukların, anne ve babalarının düğünlerine şahit oldukları nikah töreni renkli görüntüler oluşturdu.
BAŞKAN KADIOĞLU’DAN GELİNLERE ÇEYİZ MÜJDESİ
Çiftlerin nikahını kıyan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu gelinlere çeyizlerinde eksikliklerin giderileceği sözünü vererek ”Nikahını kıydığımız çiftlerin yüzde doksanı evlenmiş ama resmi nikah yapmaya vakit bulamamıştır. Aile toplumun temelini oluşturuyor. Sağlıklı olması lazım. Çocukları oluyor onların anne ve babalarının resmi olması lazım. Bizde bunlara vesile olacak projeler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
"EKONOMİK SORUN YAŞAYAN ÇİFTLER EVLENMEYE FIRSAT BULAMIYOR"
Başkan Necmi Kadıoğlu, bu sene 200 müracaatın olduğunu belirterek şunları söyledi:
"19 tanesinin temsili olarak nikahlarını ben kıydım diğer nikahlar devam edecek. Çiftlerin çoğu kaçarak evlenen çiftler tabi aileler soğuk olunca resmi nikah yapıp düğün yapmaya fırsat bulamıyorlar. Kimisinin ev eşyası yok, kimisinin çeyizi yok. Ekonomik sorunlar içerisinde boğulan çiftler evlenmeye fırsat bulamıyor.”
10 YIL SONRA KIYDIKLARI NİKAHA ÇOCUKLARI ŞAHİT OLDU
10 yıl aradan sonra tekrar evlilik heyecanı yaşayan Gülcan Demir, "Biz amca çocuklarıyız. Birlikte büyüdük, 3 çocuğumuz var. Biri erkek ikisi kız. Mutlu bir evliliğimiz var. 10 yıl aradan sonra ikinci kez gelinlik giyiyorum. Bu heyecanı tekrar yaşamak istedik. Çocuklarım daha küçük ama böyle bir şey olacağını öğrenince çok şaşırdılar” dedi.
Eşi İlyas Demir de, esprili bir şekilde, “Gençlere bir uyarıda bulunayım da sakın evlenmesinler, bekarlık sultanlıktır. Ben 10 yıldır evlenmedim” diye konuştu.
Dört yıldır birlikte olan Murat Gönül Özer çifti ise,"Resmi nikahımız olmamıştı. Bu heyecanı ilk kez yaşıyorum. Allah tamamına erdirir inşallah. Çok mutluyuz, darısı bekarların başına. Başkanımıza teşekkür ederiz bize bu imkanı sunduğu için” dedi.
Esenyurt Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği proje kapsamında bugüne kadar 2 bin 500 çift dünya evine girdi.