Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende 100 engelli genç, temsili askerlik yemini edip, bir günlüğüne de olsa Mehmetçik olarak görev yapmanın heyecanını yaşadı.
Kocaeli’de 100 engelli genç, düzenlenen törenle bir günlüğüne temsili askerlik vazifesini yerine getirdi. İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende yemin eden askerler, tezkerelerini Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ile protokol davetlilerinden aldı.
Törende yemin eden askerler adına konuşma yapan Jandarma Er Erkan Erdoğdu, “Mevcut engelleri nedeniyle askerlik yapamayan, ayrıca askerlik yapma özlemi çeken, kutsiyeti büyük olan bu şerefli formayı giyerek içilen bu kutsal anda bütün kalbimizle ortak olarak, bizler için kazanılan en büyük şeref ve bundan sonraki hayatımızda anlatabileceğimiz an olmuştur” diyerek, tüm arkadaşları adına protokol üyelerine teşekkür etti.
Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ise her Türk evladı gibi engelli vatandaşların da askerlik yapma hakkının var olduğunu dile getirerek, “Temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için aramızda bulunan engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin gerek kutsal gerekse onursal bir görevidir. Sizler bu üniformalar ile yapmış olduğunuz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da engelli askerlerin yeminlerini kutlayarak, “Sizler ettiğiniz yemine bağlı ve sadık kalarak, hiçbir engel tanımadan, her zaman ve daima devletimizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği adına her zaman ve her dem her Türk insanı ve vatandaşı gibi hazır olacaksınız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından askerlik yemini eden engellilere sembolik teskereleri Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ile protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Engelli çocukları asker olan ailelerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, bir anne, anneler gününde böyle bir hediye alarak en mutlu günlerini yaşadıklarını dile getirdi.