Kahramanmaraş’ta yaşayan 104 yaşındaki Ali Şahan, oy kullanmaya doğuştan elleri ve ayakları olmayan 19 yaşındaki torunu Hakan Şahan’la birlikte gitti.
Eğitim hayatındaki başarıları ve toplum içindeki davranışlarıyla örnek bir kişi olarak tanınan ve 7 Haziran genel seçimlerinde oy kullanmak için harekete geçen 14 çocuklu Şahan ailesinin en küçük oğlu Hakan Şahan, seçim sabahı tüm protezlerini takarak dedesiyle birlikte oy kullandı.
Dedesi Ali Şahan’ın hasta yatağından kaldırmak için babası Orhan Şahan’dan izin alan fen lisesi öğrencisi Hakan Şahan, dedesini tekerlekli sandalye yardımıyla Erkenez Mahallesinde bulunan Erkenez İlköğretim Okulu 2094 nolu sandıktan vatandaşlık görevlerini yerine getirdiler.
Oy kullanmasına yardımcı olan torununa teşekkür eden Ali Şahan, ilerleyen yaşına rağmen oy kullanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahan, “Ben el ve ayakları olmayan engelli bir vatandaşım. Bugün oyumu kullanmak için buraya geldim. Herkesi oy kullanmaya davet ediyorum. Oy kullandım çünkü yeni Türkiye’den gelecekten umudum var. Çünkü oy kullanmaya hiçbir engel yoktur. Ülkesini seven ve geleceğini düşünen herkes oy kullanmaya gelsin” dedi.