Bilecik’in çeşitli bölgelerinde Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu binaları, adeta kaderlerine terk edilmiş durumda bekliyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, acil sağlık hizmeti sunmak ve tıbbi müdahalede bulunmak amacıyla 3 sene önce yapılan 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu binaları kaderlerine terk edildi. Beşiktaş Mahallesi Şehit Er Alyanak Caddesinde, Nene Hatun Çocuk Parkı’nın hemen yanında atıl vaziyette bulunan bu binalardan birinin hali içler acısı. Binanın dış kısmın bakımsızlıktan dökülürken, monte edilen 3 adet görüntü kamerası da tahrip edilmiş durumda. Mahalle sakinleri, "İstasyonlarda acil sağlık hizmetleri konusunda eğitim görmüş sağlık ekibi ile tıbbi donanımlı ambulansların görev yapması gerekirken, bina günden güne bakımsızlık ve kullanılmadığı için yıllardan beri kendi haline çürümeye terk edilmiş halde" diyerek yetkililerden yardım istediler.
Öte yandan, diğer mahallelere yapılan Sağlık Hizmeti İstasyonu binalarının da aynı şekilde olduğu iddia edildi.
BUNLAR BİZİM BİNALARIMIZ DEĞİL
Bilecik İl Sağlık Müdür Yardımcısı Abdurrahman Ozan ise, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada ,”Bizim bu konuyla yakından ve uzaktan ilgimiz yok. Bunlar bizim binamız değil. Binalar ortada kalmış durumda. Belediye arsayı tahsis etmiş, hayırsever vatandaşlar tarafından yapılmış. Vali bey tarafından geçen sene komisyon kuruldu. Emniyet tedbirleri açısından, belediyenin kendi tedbirleri açısından. Şu an binanın sahibi yok. Sadece binanın adı 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu geçtiği için bize dahilmiş gibi gözüküyor” dedi.