Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi (SP) Ankara milletvekili adayı Remzi Çayır, “Millet iradesine, sandığa ipotek konulamaz. Çare sandıktadır, çare millettedir. Çare darbede, silahta, diktatörlükte değildir” dedi.
12 Eylül döneminde çeşitli cezaevlerinde 13 yıl kalan ve idam edilen Ülkücüleri anlatan ’Onlar Diridirler’ kitabının yazarı olan Çayır, seçim çalışmaları için bulunduğu Mamak ilçesi Ortaköy’de 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatını değerlendirdi. 7. Cumhurbaşkanı Evren’in ölüm haberini aldıktan sonra yaşadıklarını hatırladığını söyleyen Çayır, binlerce insana işkence yapıldığını, milyonlarca insanın sürüldüğünü, 50’ye yakın insanın idam cezası aldığını hatırlattı. Çayır, “Darbecilerinde öleceği dün akşam anlaşıldı. Diktatörler de, darbeciler de ölür, millet iradesine ipotek koyanların sonu da bu olur. Millet yaşar, diktatörler, darbeciler, millet iradesine şu veya bu şekilde silah zoruyla el koyanlar ölür gerçeği bir kez daha levhalaştı. Bu ülkede bir daha darbe olmaması için hiç kimse şu veya bu şekilde, örtülü veya örtüsüz, silahlı kuvvetleri veya silahsız kuvvetleri devreye sokarak, şu veya bu şekilde darbeye yeltenmesin resminde dün gerçekleşti. Bir diktatörün defteri kapandı, öbür tarafta hesap verir. Yapılan işkencelerin karşılığı olmalı” ifadelerini kullandı.
Cezasının Yargıtay’da onanmadan Evren’in hayatının kaybettiğini belirten Çayır, “Darbeyle, entrikalarla, silah zoruyla Türkiye’nin önün kapatılamaz. Millet iradesine, sandığa ipotek konulamaz. Çare sandıktadır, çare millettedir. Çare darbede, silahta, diktatörlükte değildir” diye konuştu.