19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kocaeli’nde coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda sergilenen Atatürk Oratoryosu’nu seyirciler ayakta alkışladı.
Kocaeli’de düzenlenen programla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ’Atatürk Oratoryosu’ seyirciler tarafından büyük beğeni aldı.
Programda gençlere seslenen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “19 Mayıs Türk tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, milletin kurtuluşunun ve adeta belirlendiği tarihtir. Gençler, sizler bu büyük milletin evlatlarısınız. Bu büyük geçmişin bugün temsilcilerisiniz. Sizlerin yaşıtları bu özgürlük, bağımsızlık uğruna Çanakkale’de lise öğrencisiyken, henüz hayatının bağrındayken seve seve canını feda etmiş. Sarıkamış’tan Dumlupınar’a, Kocatepe’den Sakarya’ya kadar gençlik her dönemde bu değerlerin taşıyıcısı ve bunların uğruna hayatını feda edicisi olmuştur” dedi.
Büyük zaferlerin hiçbirinin büyük fedakarlıklar olmadan olmayacağını dile getiren Güzeloğlu, “19 Mayıs’ın sadece Türk tarihinin dönüm noktası olmadığını Dünya tarihi açısından da önemli olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Dünya üzerindeki ezilen, sömürülen, özgürlüğü alınan bütün mazlum milletler için de bir dönüm noktası olmuştur. 21. Yüzyıla girerken özgürlüğünü elde etmek, bağımsızlığını gerçekleştirmek ve bu noktada dik durabilmenin adeta bir miladı olmuştur” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İzmit Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince sahnelenen ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışını konu alan ’Atatürk Oratoryosu’ ayakta alkışlandı.