Hayati AKBAŞ/HOPA (Artvin), () - ARTVİN'in Hopa ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100’üncü yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, büyük coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Artvin'de yer alan Atatepe'ye yürüyüş gerçekleştirildi.
Hopa ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Artvin’de bulunan dünyanın en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'ye yürüyüş düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Hopa Belediyesi, Hopa Kaymakamlığı, Hopa Gaziler Derneği, Artvin Faal Gazeteciler Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) organizasyonuyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun arından gerçekleşen yürüyüşe, Hopalılar büyük ilgi gösterdi.
Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Atatepe'ye doğru yürüyüşe geçen grup, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılını temsilen sembolik olarak belirlenen 100 kilometrelik yolun, 19 kilometresini yürüyerek Atatepe'ye ulaşacak. Yürüyüşün ardından Atatepe'de iftar etkinliği düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI