20 hükümet eskiten Zonguldak-Ereğli ve Zonguldak-Ankara karayolları tamamlanıyor.
Zonguldak - Ereğli yolu ile Ankara güzergâhındaki tünellerin ilk ihalesi 1974’te yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 37. hükümeti tarafından ilk kez ihaleye çıkartılan yollar, 20 hükümet eskitmesine rağmen yapılamamıştı. 2002 yılında, 57. AK Parti hükümeti ile yapımına başlanan yollar neredeyse bitme aşamasına geldi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, müteahhit facialarının ardından 2 yıldır kesintisiz şekilde devam eden İstanbul ve Ankara güzergahındaki yol çalışmalarının bitmek üzere olduğunu açıkladı. Dağları delerek tünelleri açtıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Tünellerimizde yaklaşık 2 yıldır kesintisiz bir çalışma var. İnşallah 3 ay içerisinde bitiyor. 70’li yıllardan kalan çok eski projeler var. O zaman ki şartlarda olmuyordu ama AK Parti Hükümetinden sonra tünel açmak, dağları delmek çok kolay olduğu için süratli bir şekilde dağları delerek tünelleri açıyoruz. Üzülmez’in tünellerinin diğer çıkışında derelasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. Mithatpaşa Tünelinin kamulaştırılmaları yapıldı, çalışmalar devam ediyor. İkinci Makas mevkisinden de bir hafta içinde delinmeye başlanıyor. Köprülü Kavşak’ın projesi yapıldı inşallah en kısa zamanda başlıyor. Üzülmez 1-2 Tünellerinde de Kozlu tarafında ki tünellerimiz de hizmete geçtikten sonra Ankara ve İstanbul istikametindeki 2 halterimizi de duble yol şeklinde Zonguldak’a bağlanmış olacak. Böylelikle halkımız rahata kavuşacak. 2016-2017 yılında Zonguldak’ın bu yollarında arabamızla çok iyi şekilde gideceğiz. Karayolları başta olmak üzere ulaşım sorunlarımızı en kısa sürede çözmeyi hedefledik. En geç 2017’de bu sorun ortadan kalkıyor” dedi.
CÜRE: “HEDEFİMİZ 3 AY İÇERİSİNDE İŞİ TOPARLAMAK”
Karayolları yetkililerinden Suat Cüre, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “Tünellerimiz 2012 yılında ihalesi yapıldı. Şu an için idaremiz nezdinde yüklenici firma ile beraber gerekli çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Şuan itibariyle Üzülmez Tünellerinin boyu 600 metre sağ tüpte iç kaplama betonlarımız bitti. Sol tüpte de yaklaşık 30 metrelik bir 3 günlük imalatımız kaldı. Hedefimiz Zonguldak’ın girişine yakışacak şekilde 3 ay içerisinde işlerimizi toparlamak. Tabi bu konuda hava şartları, teknik imalatlar konusunda bizi sıkıntıya düşürmezse hedefimiz idari olarak 3 ay içerisinde açmak. Üzülmez giriş kısmında da dere yatağında yedi emin garajının olduğu kısımda da çalışmamız var. Valiliğimizin katkılarıyla beraber Bölge Müdürlüğümüzün de gerekli çalışmalarıyla bu konuda siyasi yardımları da gördük. Bunu da ivedi bir şekilde gerekli bütün hızlı çalışmalarımız devam etmektedir. Ereğli-Devrek yolunda şuan için Güneşli’ye kadar olan etaptaki yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmalarını yapıyor. Heyelana müsait olan bir güzergah olduğu için açıkçası bizi yordu. Bununla ilgili de gerekli projeler ve yapım çalışmaları devam ediyor. Şuana kadar 8 bin 300 metreyi trafiğe açmış bulunmaktayız. Bundan sonra ki çalışmalarda da Sakallar ve Güneşli arasında da zemin koşullarında bir sıkıntı yaşamayacağımızı öngörüyoruz” dedi.