Muğla’nın Bodrum ilçesinde 13 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenecek olan Miss Continents güzellik yarışması için 21 ülkeden gelen güzeller kampa girdi.
Gümbet İsis Otel’deki kamplarında basın mensuplarına poz veren güzeller, Bodrum’a hayran kaldıklarını söyledi. Ermeni ve Türk güzelin dostluk mesajları ise son günlerde gündeme gelen Ermeni meselesi tartışmalarını unutturarak, politikacılara ders verecek nitelikte.
18 yaşındaki Ermeni güzel Anahit Movsesyes, Türk halkının çok sıcakkanlı olduğunu belirterek, “Türkiye’de ve Bodrum’da olmaktan çok mutluyum. Türk insanları çok misafirperver ve sıcakkanlı. Yarışmadaki Türk arkadaşım da çok cana yakın. Yarışmadan sonra tekrar Bodrum’a gelip tatil yapmayı da düşünüyorum. Türkiye çok güzel bir ülke” dedi.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Türk güzel Bihter Nur Arı ise "Yarışmadaki bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Anahit’le de güzel bir arkadaşlığımız var. Kamp boyunca diğer arkadaşlarım gibi onunla da çok iyi anlaşıyoruz. Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.
21 ülkenin güzelleri, 13 Mayıs’ta Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenecek yarışma öncesi, Bodrum’un tarihi ve güzel yerlerini gezecek. Dün Karaada’da dalış yaparak sualtı güzelliklerini gören güzeller, yarın mavi tura çıkarak Bodrum’un eşsiz güzellikteki koylarını gezecekler.
Toplam 7 ayaktan oluşan Miss Continents yarışmasının Bodrum birincisi ise Kasım ayında Malezya’da düzenlenecek ’Kainat Turizm Kraliçesi’ yarışmasına katılmaya hak kazanacak.