2’nci Kamu Teknolojileri Günü, 21 Nisan’da Rixos Grand Ankara’da gerçekleşecek. Konferansın teması “E-Devlet ve Veri Yönetimi’ olacak.
Etkinlikte, sağlık, eğitim ve ulaşım üçgeninde daha iyi hizmet sunmak için kurumlar arası işbirlikleri masaya yatırılacak. Dünyadaki başarılı uygulamaları da global teknoloji şirketleri sunumlarında paylaşacak.
Kamu Teknoloji Platformu adına açıklama yapan Erdem Akcıl, etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:
“Ağustos 2014 itibarıyla 139 kamu kurumunun bin 6 hizmetine ev sahipliği yapan e-Devlet kapısı, 18,6 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşmış durumda. Devlet kamuda teknoloji yatırımları için 263 projeye kaynak sağladı. Türkiye’nin demografik yapısı gereği teknolojiye hızlı adapte olabiliyoruz, ancak e-devlet çalışmalarının toplumda daha yaygın kullanılması için çalışmalıyız. Şu anda yaygın olarak e-devlet hizmetlerinde askerlik sorgulama ve SGK işlemleri yapılıyor. Sivil toplum olarak çalışmalarımız entegre çalışan sistemler ile uzun başvuru işlemlerine gerek kalmadan hayatın her alanına bu hizmetleri yayılmasına katkıda bulunmak. Örneğin yeni bir yere taşındığınızda muhtarlara başvuru yaparak tüm işlemlerin (elektrik, su doğalgaz abonelikleri, nüfus işlemleri) tek bir noktadan hızlıca yapılabilmesi, sağlık, eğitim ve ulaşım sistemlerinin birbirleri ile entegre olarak çalışan sistemlerin oluşması, bunun içinde kamu bulut bilişim stratejimizin belirlenerek, standartların ortaya konulması gerekiyor. Tüm dünyada olduğu gibi temel stratejimiz veri merkezlerinin bütünleştirilmesi olmalıdır. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi ile birlikte kamu kaynaklarından tasarruf sağlanarak soğutma ve elektrik giderlerinden yıllık yüzde 70, altyapı giderleri ile birlikte yıllık ortalama 350 milyon Türk Lirası tasarruf sağlanabileceğini öngörüyoruz.”
Dijital Türkiye yolculuğunda e-devlet uygulamalarının geliştirilmesinde en önemli gündem maddelerinden olan “veri yönetimi” konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da birbirleri arasında veri paylaşımı yaparak hizmetlerinin nasıl geliştirebileceklerini tartışacaklar.