Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriyeli mülteciler için çeşitli sosyal ve sportif aktiviteleri kamplara taşıyor. İlk uygulama, pilot bölge olarak seçilen Kilis Öncüpınar Konteynır Kampı’nda hayata geçirildi.
Suriyeli mülteciler için çeşitli sosyal ve sportif aktiviteleri kamplara taşımaya hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilk uygulamayı pilot bölge olarak seçilen Kilis Öncüpınar Konteynır Kampı’nda başlattı.
Kilis Öncüpınar Konteynır Kampında barınan 3 bin Suriyeli genç için Gençlik ve Spor Bakanlığı kolları sıvadı. Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yedi federasyon, haftanın üç günü ikişer saat çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler gerçekleştiriyor.
Dünya Judo Federasyonu Başkanlığınca Öncüpınar Konteyner Kent’teki Suriyelilere gönderilen 350 adet judo elbisesini Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Judo Federasyonu gençlere ulaştırdı.
Savaş mağduru gençlerin spor ile rehabilitasyonuna ve sosyal uyumlarına yönelik projenin, önümüzdeki dönemde diğer kamplarda da uygulanması bekleniyor.